ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“

web3_opst_smotra_2019Најбољи рецитатори општине Неготин за 2019. су Марија Шамић, ученица Неготинске гимназије, у старијем узрасту, Јована Лекић, ученица ОШ „Вук Караџић“, у средњем и Ања Тричковић, из ОШ „Вера Радосављевић“ у млађем узрасту. Оне су, на општинском надметању у говору поезије, одржаном у Дому културе „Стеван Мокрањац“, у конкуренцији 40 рецитатора, добиле највише оцене жирија у саставу: Мр Верица Ракоњац Павловић, професор српског језика и књижевности из Београда, дугогодишњи члан општинских, окружних и републичких такмичења „Песниче народа мог“, Предраг Грбић, глумац, добитник бројних награда у својој области и Мирослав Стојменовић, професор српског језика и књижевности из Зајечара, један од евалуатора уџбеника из српског  језика.

Пласман на окружну смотру рецитатора у старијем узрасту оствариле су и гимназијалке Мартина Незири са освојеном другом позицијом, Милица Мицић, са трећом и Тамара Јанковић са четвртом, као и ученица Техничке школе, Маја Димитријевић, која је такмичење завршила на  петом месту.  Катарина Михајловић, из Техничке школе је похваљена.

Друго место у средњем узрасту освојила је Милица Јевремовић, ученица ОШ „Бранко Радичевић“. На окружном такмичењу наступиће и ученица ОШ „Вера Радосављевић“, Софија Видановић са трећим местом.  Похбаљена је Катарина Голубовић из ОШ „Вера Радосављевић“.

У најмлађем узрасту, друго место припало је Мини Радивојевић из ОШ „Вера Радосављевић“, а треће Кристини Траиловић из ОШ „Павле Илић Вељко“ из Прахова. За свој наступ похвалу је добио  Војин Николић, ученик ОШ „Бранко Радичевић“.

Организатори Општинске смотре рецитатора „Песниче народа мог“ су Дом културе „Стеван Мокрањац“ и Народна библиотека „Доситеј Новаковић“, док је покровитељ манифестације Општина Неготин.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани