ОДРЖАН КОНЦЕРТ „КЛАСИКА ЗА СВЕ“

web_16Вокални ансамбл Удружења АртИст, Миља Виденовић, мастер музичких студија и професор клавира у УШ „Стеван Мокрањац“, један од водећих младих тенора у Србији, Стеван Каранац,  докторант извођачких уметности на катедри за соло певање ФМУ у Београду и стални члан Опере Српског народног позоришта у Новом Саду, солиста прве категорије,  Магдалена Антић, мастер музички уметник, сопран, професор УШ „Стеван Мокрањац“, а сви они добитници многих награда и признања, представили су се 25.јула на концерту одабране класичне музике- „Класика за све“, на сцени на отвореном, на платоу испред главног улаза у Дом културе „Стеван Мокрањац“.

Концепт концерта чиниле су композиције одабране ослушкивањем музичког укуса и афинитета неготинске публике, а на програму су биле оперске арије, дуети и хорске нумере из опера.
Удружење АртИст, основано ове године, са циљем популаризације уметничке музике кроз организацију уметничких програма и афирмацију перспективних извођача чине музички уметници који су своју професионалну каријеру отпочели педагошким радом у Уметничкој школи „Стеван Мокрањац“ у Неготину, уводећи децу и омладину у чаробни свет музике. Кроз рад Удружења, ови музички педагози настоје да класичну музику приближе широј публици. На то их, кажу, обавезује и спознаја да живе и раде у родном граду најславнијег српског композитора, Стевана Мокрањца, који је био и један од оснивача прве музичке школе у Србији, 1899. године.

У програму Неготинског лета 2022, представљање АртИста, организовао је Дом културе, под покровитељством општине.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани