Архиве: август 2021

ЛИКОВНО РЕШЕЊЕ ЗА ВИЗУЕЛНИ ИДЕНТИТЕТ 55. МОКРАЊЧЕВИХ ДАНА

Najavni_poster_2021Ликовно решење за визуелни идентитет 55. Мокрањчевих дана, и ове године, дело је графичког дизајнера Марка Стојановића, који је надоградио и развио упечатљив дизајн  54. Фестивала. Овогодишњи плакат, такође, снажно, симболизује основну мисију Фестивала „Мокрањчеви дани“, а то је промовисање стваралаштва композитора Стевана Стојановића Мокрањца.

-Симболика претходног дизајна  је толико јака да сам одлучио да га развијем да то буде као неки нови визуелни идентитет Фестивала- објашњава аутор Марко Стојановић.

Стилизована звезда са Мокрањчевим ликом,  која попут сунца зрачи из епицентра у Неготину и доминира ликовним решењем, овога пута допуњена је ликом Мокрањчеве животне сапутнице Мице.

55.МОКРАЊЧЕВИ ДАНИ ОД 11. ДО 17. СЕПТЕМБРА

web_festival1У Дому културе „Стеван Мокрањац“ у току су завршне припреме за предстојећи Фестивал „Мокрањчеви дани“. Након прошлогодишњих, ванредних околности изазваних пандемијом корона вируса, због које по први пут у традицији дугој скоро пет и по деценија Фестивал није био одржан, обавезе организатора су свеобухватне и подлежу разним изазовима.

КОНЦЕРТ „ВЕЧЕ ТРУБЕ“

web1Млади неготински трубачи Анамарија Даниловић и Давид Сурдановић, уз клавирску пратњу професорке клавира Миље Виденовић, приредили су прави музички доживљај за бројне љубитеље уметничке музике који су се окупили у градском парку у Неготину. Надахнуто и инспиративно, Анамарија и Давид извели су пробрана дела композитора који су стварали музику за трубу: A. Ponchielli, V. Brandt, T. Charlier, H. Tomasi, J. Hubeau, J.F. Fasch…

КОНЦЕРТ „ВЕЧЕ ТРУБЕ“

web_vece-trubeДом културе „Стеван Мокрањац“, у четвртак 19. августа од 20 сати у павиљону градског парка приређује концерт „Вече трубе“ уз учешће младих и талентованих неготинских трубача  Анемарије Даниловић и Давида Сурдановића, који ће наступити у клавирској пратњи професорке клавира Миље Виденовић.
На програму су пробрана дела  чувених композитора који су стварали музику за трубу: A. Ponchielli, K. Brandt, T.Charlier , H.Tomasi, J.Hubeau, J. F. Fasch…
Концерт „Вече трубе“, у организацији Дома културе „Стеван Мокрањац“ приређује се у оквиру манифестације „Неготинско лето 2021“, под покровитељством Општине Неготин.

.

КОНЦЕРТ „СЛОВЕНСКИ ЗВОН“ У ПАВИЉОНУ ГРАДСКОГ ПАРКА

web4У четвртак 29. јула од 20 сати у павиљону градског парка, Дом културе „Стеван Мокрањац“ приређује концерт „Словенски звон“. Солисти Магдалена Антић, сопран и Стеван Каранац, тенор, у клавирској пратњи Миље Виденовић извешће пробране композиције домаћих аутора, али и других славних композитора словенског порекла.

На репертоару су дела Исидора Бајића, Милана Пребанде, Станислава Биничког, Милоја Милојевића, Петра Коњовића, Сергеја Рахмањинова, Константина Бабића, Петра Илича Чајковског и Антоњина Дворжака.

Концерт „Словенски звон“, у организацији Дома културе „Стеван Мокрањац“ приређује се у оквиру манифестације „Неготинско лето 2021“, под покровитељством Општине Неготин.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани