ПРОМОЦИЈА ЗБИРКЕ АФОРИЗАМА

Галерија Дома културе
Понедељак, 02.април 2012. у 19 сати

Paja_poster [800x600]…..Ово није првоаприлска шала,
већ забава мала промоција III збирке афоризама

ЧОВЕЧЕ, НЕ ЉУТИ СЕ

легендарног ПАЈЕ иѕ Крајине (са гостима)

дођите да се (не)озбиљно шалимо

у част светског дана хумора

улаз слободан  !!!

излаз такође

„Без длаке на језику (али са длакама у носу и ушима) Павле, Паја, Цветковић у нашем друштвеном подручју не делује оштро, чак је кротак у судару унутрашњег бића и спољашности. У том расцепу, његов афоризам се може схватити као одраз, наизглед, спокоја. Час као, опис /доживљај/ дијалог. Најчешће смо обавештени о нечему што се збило, или ће се тек догодити, прикладно прилици да се у тесном додиру са темом најкраће проговори. С тога се не треба чудити што су читаоци у сагласју са закључком или поентом одређене мисли, јер се оваква форма лако може одмерити, али не и написати. Отуд и констатација да су афористичари најмање заступљени од свих осталих књижевних стваралаца, иако нас они наново подсећају на оно што смо заборавили на тај начин употпуњују генезу једног времена.

   Господин Павле је особит због наше обичности. Угао многих догађаја, ћоше са пуно гласова. У афоризмима је непристрасан, управљајући се смислом. То је његова интерпункција у дослуху са хумором и атмосфером којој се смешимо, а она нас управо исмева. Схватање да смо то и заслужили чиниће да се можда променимо или допунимо у будућности.

     Заиста, нема шансе да Пајине речи читате само да вам прође време. Имате ви друге ствари затрошење. Са њим нема расправљања. Имате ви друге за то. Он није за препричавање. Додворава се једино свом ћошку. А где смо ми… ухваћени у прељуби латиноамеричких сапуница, фарми, дворова, парова, парења, шмркања, лудила…“

Миодраг Златковић

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани