„Оскар“ у Неготину

11. фебруар 2010, 19 сати – Дом културе

oskar_1t„Сто посто Оскаров кабаре“, после премијере у Београду децембра прошле године и гостовања у више од десет градова широм Србије, 11. и 12. фебруара походио је Неготин и Књажевац.

Гостовање у Неготину, организовао је Дом културе „Стеван Мокрањац“, пратећи жељу публике да у свом граду види и један од тренутно најпопуларнијих забавних, кабаретских програма. Популарни телевизијски лик Оскар Савић (Огњен Амиџић) позвао је веома занимљиве госте са којима је разговарао на свој начин, а у свему су му помагали његови другови Арон и Рајко. Пошто је снимио и свој ЦД, Оскар је неготинској публици представио своје хитове у пратњи Гранд балерина.
Ова кабаретска представа, у непосредном контакту са публиком, посебно је пленила пажњу најмлађих посетилаца, који су програм одгледали у пратњи својих родитеља. Кабаре, рађен по идеји београдског новинара Дарка Поповића, настао је на основу велике популарности имагинарног лика Оскара, којег је, за потребе свог телевизијског шоу програма креирао водитељ Огњен Амиџић, не слутећи да ће Оскар доживети толику популарност, какву ни он сам никада није имао.
oskar_2Поред Огњена Амиџића, у представи учествују глумци: Александра Ристић, Мирољуб Турајлија, поп звезда Марко Кон (кога је публика упознала у споту „Медо Брундо“”а затим и као представника Србије на прошлогодишњем такмичењу за Песму Евровизије) и део Гранд балета за који је кореографије осмислила Соња Лапатанов.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани