ОКРУЖНА СМОТРА РЕЦИТАТОРА СРБИЈЕ „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“

web_recitatori1Милица Ћосић, ученица Неготинске гимназије, Јована Лекић из ОШ „Вук Караџић“ и Леа Рајић из ОШ „Вера Радосављевић“ , представљаће Борски округ на Републичкој смотри рецитатора „Песниче народа мог“ у Ваљеву, будући да су освојиле прва места у старијем, средњем и млађем узрасту на Окружној смотри одржаној у Неготину, 14. априла 2022. године.

Одлуком жирија, друго место у старијој категорији додељено је Еми Орељ, док је трећу позицију освојила Елена Стингић, ученице Неготинске гимназије.

У средњем узрасту друго место освојила је Ленка Вуковић из ОШ „Бранко Радичевић“, а треће Мина Радивојевић  из ОШ „ Вера Радосављевић“.

Трифун Ђорђевић из ОШ „Бранко Радичевић“ је другопласирани у млађем узрасту. Треће место припало је Николини Јеврић из ОШ „Вера Радосављевић“ из Неготина.

Надметање у говору поезије на Окружној смотри у Неготину, организованој у онлајн формату, пратио је жири у саставу: мр Верица Ракоњац Павловић, професор српског језика и књижевности из Београда, Предраг Грбић, глумац и Мирослав Стојменовић, професор српског језика и књижевности из Зајечара.

Републички ниво 53. Смотре рецитатора Србије „Песниче народа мог“ биће одржан 13. и 14. маја 2022. године, у Ваљеву.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани