НЕГОТИНСКО ЛЕТО 2015

Neg leto 2015 450x700Манифестација „Неготинско лето 2015“ почиње у четвртак 2. јула емитовањем руског филма „Гроф Монтенегро“ у оквиру Вечери руског филма, коју организује Дом културе „Стеван Мокрањац“ у сарадњи са Руским домом из Београда.

Неготинци ће бити у прилици да два пута недељно током јула у Музичком павиљону, у градском парку, од 21 сат, одгледају поред циклуса руских филмова, два остварења режисера Горана Радовановића „Амбуланта“ и „Са Фиделом,срећни“, затим филм „Сунчаница“ са Милошем Биковићем и „20.000 дана на Земљи“.

Књижевни крајински клуб ће своје програме : Вече женске поезије, Буктиња о еротици, Вече са Сашом Станимировићем и промоцију збирке песама Стефана Цокића „И то ће проћи“ приређивати понедељком од 20 часова у Павиљону.

Историјски архив Неготин, организоваће у уторак 7.јула, од 19 часова, у Музеју  Хајдук Вељка,  Изложбу из легата Станка Костића, Завичајног музеја Петровца на Млави , у дворишту Архива у среду 15.јула, предавање на тему „Срби и Бугари у 20. веку –  суседство у глобалном контексту“, Вече из Архива – Јован Мишковић, 21. јула, и промоцију књиге „Попис становништва и имовине среза Поречко-Речког из 1863. године“, 28. јула.

Уз подршку ликовних педагога и сликара из Неготина, Креативно удружење Него ће сваке среде почев од 8.јула, организовати радионицу „Ликовна среда“ ,намењену деци, која ће се од 19 и 30 претворити у музичку дечју забаву захваљујући Веселим караокама , које ће приредити Народна библиотека „Доситеј Новаковић“.

У организацији Музеја Крајине, петком ће у Тодорчетовом конаку бити одржано: Еколошко вече о Вратни, 3.јула, Вече археолошког филма, 10.јула, са Туристичком организацијом,Изложба илустрација „Србија у исечцима“ Еме Фик ,17. јула, Вече етнолошког филма, 24. јула и промоција „Водича кроз етнолошку збирку Музеја Крајине“ 31. јула.  Ови програми најављени су за 20 часова.

Туристичка организација општине Неготин, у недељу петог јула, организоваће Дан Дунава, Мини сајам сувенира у центру града су суботу 18.јула од 9 до 21 сат и интерактивну радионицу под називом  „Путујуће занатлије“ која ће исте суботе трајати од 18 до 21 сат. Ђердапску регату сачекаћемо у организацији ТООН У недељлју 26.јула

Ове године у суботу 11, 18. и  25 . јула центру града организоваћемо и Плес на отвореном.

Општина Неготин ће другу годину заредом учествовати у манифестацији „Тесла дани“. Спомен соба нашег уваженом суграђанина, Теслиног савременика,научника Ђорђа Станојевића која се налази у згради Електродистрибуције биће отворена за посете од 9 до 19 часова. Изложба Тесла и савременици, поставка Музеја Никола Тесла у Београду биће изложена у холу Општине Неготин од 6 до 10.јула а на сам дан Теслиног рођења, уколико временске прилике дозволе биће измештена у центар града.

Ове године 6, 8, и 10. јула организоваћемо три посете ХЕ „Ђердап 2“ за најбоље ученике града, извиђаче и заинтересоване грађане који се могу пријавити до среде 8.јула, на телефон 542-380.

У случају кише програми на отвореном неће бити одржани.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани