СУСРЕТИ СЕЛА У ТАМНИЧУ И МОКРАЊУ

4108_1 [800x600]Наступима културно уметничких друштава „Живојин Тодоровић“ из Тамнича, „Карбулово“ из Карбулова, „Мокрањац“ из Мокрања и „Воја Чурић“ из Кобишнице, протеклог викенда настављени су „Сусрети села“ уопштини Неготин.

Jубиларна 40. традиционална манифестација изворног народног стваралаштва ове године посвећена је 200. годишњици од погибије највећег крајинског јунака Хајдук Вељко, па су и програми свих културно уметничких друштава у знаку овог јубилеја.
Кроз игре, песме и приче, чланови културно уметничких друштава из Тамнича, Карбулова, Мокрања и Кобишнице, покушали да свако на свој начин дочарају живот Хајдук Вељка, његово јунаштво, храброст, љубав према женама и Чучук Стани.

4108_2 [800x600] 4108_3 [800x600] 4108_4 [800x600]

Сусрети села у општини Неготин настављају се у петак 5. априла, када ће КУД „Врело“ у Шаркамену дочекати чланове КУД “Аранђел Матић“ из Поповице. Први круг такмичења својим наступом, у суботу 6. априла  затвориће КУД „Димитрије Беливакић“, док ће исте вечери, својим другим наступом КУД „Флоричика“ из Јабуковца отворити други такмичарски круг. Најбољи на овогодишњој манифестацији биће проглашени на заврешној смотритоком  маја  месеца у Неготину

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани