ДАМЕ ПЕВАЛЕ ЏЕЗ УЗ БИГ БЕНД

15.09.2010, Неготин

IMG_4352 [800x600]Концертом под називом „Даме певају џез“ Биг бенда Радио-телевизије Србије под управом Ивана Илића, заокружен је вишедневни фестивалски програм, чије се свечано затварање, уз концерт једног од најбољих хорских ансамбала на свету најављује за 14. октобар.

Наступом на Мокрањчевим данима пре две године, Биг бенд РТС стекао је своју публику, а када се томе додају и три женска гласа која су, програмски и одредила назив концерта, не чуди што је ово био један од оних програма за који се тражила карта више.

Светлана Палада, коју је неготинска публика, била у прилици да чује по први пут, одушевила је присутне извођењем композиција: Под сјајем звезда, The Man In White Suit и Ти се љубиш; Лена Ковачевић певала је композиције: Sway, Sunshine и Walk On By, док се Биљана Крстић определила да у џез аранжманима отпева традиционалну влашку песму Ma făcut muma frumoasă и две македонске     Зајди, зајди и Јовано, Јованке.

Биг Бенд РТС за крај свог наступа извео је композицију Врањанка, али нажалост, неготинској публици, која је концерт поздравила бурним аплаузима, очекујући још мало уживања у друштву добрих музичара, није подарио бис.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани