izdv_ssela_2019

ПОЧИЊУ 46. „СУСРЕТИ СЕЛА“

Овогодишња традиционална манифестација изворног народног стваралаштва, „Сусрети села 2019.“ почиње у суботу 6. априла у Јасеници где ће као домаћин и прошлогодишњи победник,  КУД“Живорад Петровић-Дудић“  дочекати КУД „Младост“ из Чубре.  У недељу више »

izdvojeno-recitatori-2015

ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“

Дом културе „Стеван Мокрањац“ Неготин у сарадњи са Народном библиотеком „Доситеј Новаковић“ организује општинску и окружну смотру рецитатора под називом: „Песниче народа мог“. ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА биће одржано 24. априла 2019. године, више »

Архиве: октобар 2015

КОНЦЕРТ ГОЦЕ ТРЖАН СА БЕНДОМ

Goca-Trzan--Четвртак, 5.новембар у 20 сати
сала Дома културе

КИДС ФЕСТ 2015

Untitled-1

КОНЦЕРТ АУТОРА И КОМПОЗИТОРА ВЛАСТИМИРА СТАНИСАВЉЕВИЋА ШАРКАМЕНЦА

Концерт аутора и композитора Властимира Станисављевића Шаркаменца  одржаће се 10. октобра у Дому културе Стеван Мокрањац Неготин са почетком у 20 сати.

То је ауторско вече ВластимираPLAKAT-WEB-1 Станисављевића- Шаркаменца композитора и књижевника које је са великим успехом одржано ове године у Паризу у оквиру Дана српске културе-2015 . Концерт се састоји из два циклуса песама. Првог дела из циклуса РАДОСНИХ МАНАСИРСКИХ ПЕСАМА у којем су опевани сви наши најзначајнији манастири речју и музиком (Хиландар, Студеница, Грачаница, Богородица Љевишка, Дечани, Манасија, Буково, Тумане итд.) А други део из циклуса песама КРШНИХ ГРАНА БАДЕМА у којима су опевани Неготин, Крајина Хајдук Вељко итд. Стихове ће говорити сам аутор а учествују следећи уметници:

СЛАВКО НИКОЛИЋ, тенор
МИОДРАГ ЧОЛАКОВИЋ, клавир
ПЕТАР ГОЛУБОВИЋ, гитара
ВЛАСТИМИР СТАНИСАВЉЕВИЋ – говори стихове

ИЗЛОЖБА РАДОВА ЛИКОВНЕ ШКОЛЕ ДОМА КУЛТУРЕ

PLAKATwebУ четвртак, 8.октобра у 20 сати у галерији Дома културе биће одржана изложба радова ликовне школе Дома културе  „Стеван Мокрањац″.  Улаз је слободан.

ДОБРО ДОШЛИ

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани