Недељни филмски породични матине

25. април 2010, 11 сати, Биоскоп

porodicni_matine_24.04.2010_1У оквиру Породичног матинеа у недељу 25. априла 2010. године од 11 сати у биоскопу се приказује анимирани авантуристички филм „Мадагаскар 2″. У лето 2005. године „Мадагаскар“ је одушевио публику широм света и као породична комедија године зарадио пола милијарде долара на биоскопским благајнама. Откако су се лав суперстар, брбљива зебра, хипохондрична жирафа и нилски коњ паметница појавили на великом платну постали су миљеници планете. Први део „Мадагаскара“ бавио се причом о пријатељству, његовом значају и томе шта значи бити добар пријатељ.
У дуго очекиваном наставку „Мадагаскара“, главни ликови су решили да напусте Мадагаскар и врате се у свој удобни градски живот у зоо-врту. Да би напустили далеко острво, ови Њујорчани су сковали сулуд план, који им може и поћи за руком. Војном прецизношћу пингвини су, у неку руку, поправили стари срушени авион. Али, ова чудновата дружина је у ваздуху остала тек толико да стигне до простране равнице дивље Африке, где су први пут упознали припаднике своје врсте. Африка је дивно место, али да ли је боља од њиховог дома у Централ парку?
Екипа „Мадагаскара 2″ желела је да истински представи прелепе и узбудљиве афричке пределе. Мадагаскар је био помало земља из маште, али када су почели да креирају пределе једне од најлепших и најфотографисанијих земаља на планети, мало реализма је било неопходно. У почетку су користили све расположиве књиге, фотографије и интернет, али су брзо спаковали кофере и отишли на прави сафари.
Како би и најмлађа публика могла да ужива у догодовштинама Алекса, Мелмена, Глорије и Мартија, урађена је и синхронизација анимиране хит комедије „Мадагаскар 2″. Тако ће у новим авантурама веселе животињске дружине, која ће се сада наћи у неизвесности афричке дивљине, публика уживати уз гласове наших бројних познатих глумаца, попут: Милене Дравић, Данице Максимовић, Феђе Стојановића до Ивана Јевтовића и Катарине Жутић.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани