ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ТЕКСТИЛНИХ ИНСТАЛАЦИЈА

У галерији Дома културе синоћ је у оквиру Мајских свечаности изложбе текстилних инсталација „ЗАПИСИ 2“, аутора Леоноре Векић и Златка Цветковића.

Изложбу је отворио директор Дома културе „Стеван Мокрањац“, мр Милан Радосављевић, а ауторе је представила и о самој изложби говорила Душанка Ботуњац, уредник ликовног програма Дома културе.Леонора Векић и Златко Цветковић, обоје професори на Факултету примењене уметности у Београду, одсек дизајн текстила  своје досадашње истраживање на пољу таписерије и текстила, што им је основно опредељење, на овој изложби примењују на друге материјале – користе видео касете, аудио траке, новинску хартију, алуминијум. Изложба „Записи“ представља покушај обнове материјала, емоција и неких давних ствари које су нам биле јако блиске и у које смо улагали пуно времена, труда, новца , које смо скупљали, правили колекције и на крају су завршиле на нашим полицама. Зато је ова изложба покушај да се од тога нешто направи, да се представи у једном новом контексту, обнови и представи публици.
Аутори на овој изложби дају своје решење како искористити део одбачених „записа“ као што су аудио траке које смо волели да слушамо или стрипови које смо волели да читамо. На посетиоцима је да на изложеним инсталацијама пронађу и део својих успомена. То ће моћи да ураде до краја маја до када ће ова изложба бити постављена у галерији и холу Дома културе.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани