ОДУШЕВИО МИЛОШ ЧОЛОВИЋ ТРИО

Milos-Colovic-trio,-SMJ-(3)Публици 55. “Мокрањчевих дана”  у фоајеу Дома културе “Стеван Мокрањац” представио се претпоследње фестивалске вечери Милош Чоловић трио кога чине: Милош Чоловић, (контрабас), Андреја Христић (клавир)  и Милош Грбатинић (бубњеви).

 Милош Чоловић Трио чине тројица младих,  веома ангажованих музичара, који се напајају џез музиком четрдесетих,  педесетих и шездесетих година прошлог века.  За своје прво представљање  на “Мокрањчевим данима” ови перспективни музичари одлучили су се за дела Kенонбола Едерлија, Дензил Беста, Дјука Елингтона.

Репертоар ансамбла на вечерњем концерту у Неготину обогаћен је и Чоловићевим оригиналним  композицијама, као и њевогим аранжманом Мокрањчеве “Kњигу пише Мула паша” из Шесте руковети.
-Први пут свирам на фестивалу и иако нисам много времена последњих година провео у Неготину баш сам се осетио као код куће. И момци из бенда су ми више пута нагласили колико им је лепа атмосфера овде и генерално смо баш задовољни и много нам је драго што смо наступали на „Мокрањчевим данима“ – прве су импресије Милоша Чоловића, пореклом Неготинца са мајчине стране, који је синоћ и практично „свирао код куће“.

 Публика је одушевљено поздравила младе, а афирмисане уметнике које је богато наградила аплаузима за сваку соло изведену бравуру, а Милош Чоловић трио их је заузврат наградио на бис блуз композицијом „Скоч и сода“  Џоа Завинула.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани