ОДРЖАНА ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА “ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“

ml_uzrast-osrДанас је у Дому културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину, одржана Општинска смотра рецитатора, „Песниче народа мог“.

У млађем узрасту такмичио се 21 рецитатор. Видановић Софија, ученица ОШ „Вера Радосављевић“ по оцени жирија најбоље је говорила припремљене стихове. Друго место припало је Еми Орељ, ученици ОШ „Бранко Радичевић“ из Неготина, треће место заузела је Станковић Миа из ОШ „Вук Караџић“ Неготин, док је Микић Лана, ученица ОШ „Павле Илић Вељко“ из Прахова похваљена за свој наступ на овогодишњој смотри.

srednji-uzrast-osrУ средњем узрасту од петог до осмог разреда, такмичило се  16 ђака. Најбоља у средњем узрасту била је Кошутић Нина, ученица ОШ „Бранко Радичевић“. Другопласирана је Марија Милошевић  из ОШ „Вук Караџић“ Неготин . Трећа награда је додељена Марији Шамић из ОШ „Павле Илић Вељко“ Прахово, а похвала Лукић Уни, ученици ОШ „Вера Радосављевић“.

.

stariji-uzrast-osrУ старијем узрасту, ове године,  учествовало је 16 рецитатора. Ученик Техничке школе  Борис Лукић освојио је прво место. Друго место припало је Јани Чеклановић ученици СМШ „Стеван Мокрањац“,  а треће Шаботић Ениси, ученици Неготинске гимназије. Четврто место припало је Марији Станковић из Неготинске гимназије. Пету позицију заузела је ученица Техничке школе Александра Царановић, а похваљена је Александра Димитријевић из истоимене школе.

Једанаесторо најбољих, по троје у млађем и средњем и петоро у старијем узрасту и исто толико учесника из Бора, учествоваће на Окружној смотри рецитатора „Песниче народа мог“ , 16. априла, од 11 сати, у сали Дома културе у Неготину.

И овогодишње Општинско такмичење рецитатора „Песниче народа мог“, организовали Дом културе „Стеван Мокрањац“ и Народна библиотека „Доситеј Новаковић“, која је књигама наградила најуспешније такмичаре.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани