54Mdani_cembalo3

КОНЦЕРТ: ПАСАКАЉА И ЧАКОНА

У галерији Мокрањчеве родне куће приређен је концерт „Пасакаља и чакона“ наше истакнуте чембалисткиње Светлане Стојановић Кутлача. Концерт је посвећен историјату барокних музичких форми пасакаље и чаконе. На програму су била дела више »

54Mdani_VoxDunaris_1

КЛАСИКА У 11

„Vox Dunaris“ из Турн Северина (Румунија) са диригентом Виорелом Дорином Балом, учешћем у прогаму „Класика у 11“, забележио је данас своје друго учешће на фестивалу „Мокрањчеви дани“. Хор који је неготинска публика више »

54Mdani_Chicago6

„ЧИКАГО“ У НЕГОТИНУ НА 54. „МОКРАЊЧЕВИМ ДАНИМА“

Екипа Позоришта на Теразијама синоћ је у Неготину по 283. пут изнова „преживљавала“ пожуду и страст, приповедала причу о сјајним и мрачним странама шоу бизниса кроз мјузикл „Чикаго“ , који је по више »

54Mdani_tribina_SDodik4

НАУЧНА ТРИБИНА: УТИЦАЈ МОКРАЊЦА НА СТВАРАЛАЧКЕ ПОЧЕТКЕ ВЛАДЕ МИЛОШЕВИЋА

Др Санда Додик, музички теоретичар и декан Академије умјетности у Бања Луци, на трибини одржаној у галерији Мокрањчеве родне куће, говорила је на тему „Мокрањац и Босна“ са посебним освртом на утицај више »

54Mdani_Radost_Moskva7

КЛАСИКА У 11

У складу са својим именом руски Дечији хор „Радост“ из Москве са диригентом Дунајевом Јекатерином Александровном учинио је још једном радост публици 54.Мокрањчевих дана, на наступу који је приређен у центру Неготину више »

Архиве: фебруар 2014

ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ „ВЕРА НЕГОТИНУ“

4. март 2014. у 18 сати
сала Дома културе

humanitarni-koncertОШ „Вера Радосављевић“ поводом 50 година рада школе организује хуманитарни концерт „Вера Неготину“. Приход је намењен друштву за помоћ ОСИ „ДУГА“. Цена улазнице 100 динара.

 

ДОБРО ДОШЛИ

ИЗЛОЖБА И ПРОМОЦИЈА МОНОГРАФИЈЕ „ПОРТРЕТИ ЖИВОТА“

Петак, 28.фебруар у 20 сати
галерија Дома културе

Izlozba-PirkeУ петак, 28.фебруара у 20 сати у галерији Дома културе биће одржана  изложба и промоција монографије „ПОРТРЕТИ ЖИВОТА″, Милорада Антића Пиркета.

Улаз је слободан.
ДОБРО ДОШЛИ

КOНЦЕРТ ГРУПЕ „ЛЕГЕНДЕ“

27. фебруар 2014. у 20 сати
сала Дома културе

Legende-Negotin Концерт групе „Легенде“ биће одржан у сали неготинског Дома културе, у четвртак, 27. фебруара у 20 сати. Улазнице ће се продавати на билетарници Дома културе почев од 17. фебруара по цени од 600 динара.

 

ДОБРО ДОШЛИ

ИЗВИЂАЧКА АКЦИЈА -ИЛЕГАЛАЦ 2014-

Субота, 22.фебруар 2014
Дом културе

Илегалац-2014Одред извиђача поречана „ДУНАВСКИ ВУКОВИ“ из Неготина организује и ове године једнодневну извиђачку акцију под називом „ИЛЕГАЛАЦ „2014″.
Акција је осмишљена да се кроз неколико контролних тачака провери знање стечено у одредима упозна историја,знамените личности и начин живота неготинаца.

МОНОДРАМА „ЧУЧУК СТАНА“

15. фебруар. у 19 сати
сала Дома културе, улаз: слободан

monodrama-CucukStanaМонодрама о животу српске и грчке хероине Чучук Стане – жене Хајдук Вељка и великог грчког јунака Јоргакиса Олипиоса, рођене крајем 18. века у селу Сиколе близу Неготина, а сахрањене под Олимпом. Реалистичким начином игре и сценским приказом, инсприсана је прича о животу ове ванвременске жене, која је управо својом личношћу, необузданим темпераментом и карактером, са својих непуних 20 година, утицала на догађаје пресудне за историју Србије и Грчке.

41. „СУСРЕТА СЕЛА“

Неготин, 14.фебруар 2014.г.

dom kulture 1Јуче је, у просторијама Дома културе „Стеван Мокрањац“ Неготин, одржан састанак поводом организовања предстојеће традиционалне манифестације изворног народног стваралаштва «Сусрети села» општине Неготин. Састанку су присуствовали мр Милан Уруковић, председник општине Неготин, мр Милан Радосављевић, директор Дома културе „Стеван Мокрањац“ , председници МЗ и културно-уметничких друштава заинтересованих за учешће у овом такмичењу.

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

МОНТЕВИДЕО, ВИДИМО СЕ !
од 6. до 12.фебруара у 20 сати

Montevideo_ vidimo seЖанр: авантуристички, комедија, спортски.
Трајање: 141 мин.
Главне улоге: Милош Биковић, Петар Стругар, Арман Асанте (Armand Assante), Виктор Савић, Елена Мартинез (Elena Martinez), Бранко Ђурић, Предраг Васић, Небојша Илић, Војин Ћетковић, Александар Радојичић, Иван Зекић, Никола Ђуричко, Срђан Тодоровић, Срђан Тимаров, Андрија Кузмановић, Ненад Хераковић, Урош Јовчић, Милан Никитовић, Раде Ћосић, Бојан Кривокапић.
Специјални гости: Властимир – Ђуза Стојиљковић, Драган Николић, Конча Хидалго (Concha Hidalgo).
Сценарио: Драган Бјелогрлић, Ранко Божић, Димитрије Војнов.
Директор фотографије: Горан Воларевић.
Режија : Драган Бјелогрлић.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани