ОДРЖАНА АУДИЦИЈА ЗА „ШЉИВИК“

 

Vionera PaunovicУ Дому културе «Стеван Мокрањац» у Неготину, 1. октобра, одржана је аудиција за емисију «Шљивик». Учествовало је близу 600 извођача, а селекциона комисија коју су чинили Светлана Азањац, уредник емисије и представник суорганизатора Слободан Глигоријевић, одабрали су по два најбоља учесника за сваку категорију.

У категорији вокалних солиста учествовало је 26 певача, а на даље такмичење пласирали су се: Наташа Николић, чланица КУД-а «Аранђел Матић» из Поповице и Вионера Пауновић из Неготина.
.

.

Након вокалних солиста представили су се инструментални солисти у категорији свирања на народном инструменту. Од пријављених 16 кандита, по оцени комисије, даље такмичење наставиће Милош Динић, члан КУД-а «Аранђел Матић» из Поповице и Стефан Радовановић члан КУД-а «Полет» из Метовнице.

Када је реч о изворним певачким групама учешће је узело 6 група. Најбоље представљање ималe су групе «Мариника» из Неготина под вођством Данијеле Владовић и «Крајински ђердан» под управом Слободана Јоновића, такође  из Неготина.

На самом крају аудиције публика је уживала у наступима играчких група којих је овом приликом било 15. Фолклорне групе КУД-а «Чучук Стана» из Сикола и

КУД-а «Бранислав Нушић» из Шарбановца представљаће Борски округ на даљем такмичењу.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани