КОНЦЕРТ КУД „ДИМИТРИЈЕ KОТУРОВИЋ“ ИЗ БЕОГРАДА

KUD-KOTUROVIC-(1)Друге фестивалске вечери на сцени Дома културе „Стеван Мокрањац“ представило се Културно уметничко друштво „Димитрије Котуровић“ из Београда.

Ово друштво , основано 1967. у Раковици у Београду,  верни чувар народне традиције, ношње, песме и игре Србије и Балкана представило се у Неготину на 56. „Мокрањчевим данима“ играма из Косовског Поморавља, Шумадије, околине Пирота, шопском „Тројком“ али и Влашким играма овог краја.

Публици у сали Дома културе песмом из Сумраковца „Смиљ, Смиљана киту цвећа брала“ представила се Исидора Ранковић, а Јелисавета и Светислав Шутић, добитници бројних награда на такмичењима фрулаша широм Србије колом „Београђанка“, док јуе оркестар  КУД „Димитрије Kотуровић“ извео сплет народних мелодија у аранжману Војислава Живића.

Ансамбл је ефектно програм завршио чувеном „Врањанском свитом“.

- Морам да признам да смо били изненађени позивом да учествујемо и будемо део фестивала. Фестивал познајемо из приче и пратимо традционална дешавања у земљи. Први пут долазимо у источну Србију и одушевљени смо – каже Александар Петровић,  асистент уметничког руководиоца KУД “ Димитрије Kотуровић“.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани