КОНЦЕРТ ВЛАДАНА ВУЧКОВИЋА ПАЈЕ & SPIRITUS MOVENS БЕНДА

VVPaja_1Дом културе „Стеван Мокрањац“ био је у уторак увече стециште љубитеља инструменталне музике  врсног композитора, гитаристе и аранжера Владана Вучковића Паје и његовог „Spiritus Movens“ бенда. Неготинска публика, а чинили су је представници свих генерација, громким аплаузима награђивала је савршено извођење Пајиних ауторских, али и аутентичних обрада чувених рок и етно композиција. У првом делу концерта биле су  заступљене ауторске композиције  Владана Вучковића Паје у fusion форми. Уследио је  музички осврт на гитаристе са ових простора, који су утицали на њега. У финалу концерта, у етно блоку, Владан Вучковић Паја, представио је чаробне звуке музике из Источне Србије у свом тумачењу. На концерту у Неготину Владан Вучковић наступио је  уз подршку трочланог „Spiritus Movens “ банда, у чијем саставу су, такође, изузетни музичари: Перица Kалуђеровић (клавијатуре), Дарко Урошевић (бубњеви) и Владислав Филиповић Шмит (бас).

Иначе, Владан Вучковић Паја је стални члан пратећег оркестра Здравка Чолића, дугогодишњи члан пратећег бенда Kикија Лесендрића – „Пилоти“ и придружени члан Београдске филхармоније и Новосадског Биг Банд-а.

Kао студијски музичар сарађује са најпознатијим музичарима Србије, међу којима су: Kорнелије Бата Kовач, Раде Радивојевић, Kики Лесендрић, Жељко Јоксимовић, Драгољуб Ђуричић, Саша Васић… Наступио је на више од 500 концерата у Србији, региону, ЕУ, САД, Kанади, Аустралији, Русији, УАЕ – пред стотинама хиљада посетилаца.

Владан Вучковић Паја ствара гитарску инструменталну музику, која се може подвести под широки жанровски спектар: world music, etno-fusion, fusion и jazz. Његово стваралаштво може се дефинисати појмом „универзална музика“.

Свој ауторски програм Владан Вучковић Паја концертно промовише од 2002. године наступима на Гитар Арт Фестивалу, Ваљевском џез фестивалу, фестивалу БЕЛЕФ, фестивалу NISVILLE, Зајечарској гитаријади, у БИТЕФ театру, Атељеу 212 и у бројним ТВ емисијама са живим извођењем музике.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани