izdv_54Mdani_RTS

СВЕЧАНО ЗАТВОРЕНИ 54. “МОКРАЊЧЕВИ ДАНИ” У НЕГОТИНУ

Kонцертом Хора и Симфонијског оркестра Радио телевизије Србије под управом Бојана Суђића у Неготину су након седам фестивалских дана завршени 54. “Мокрањчеви дани” . Маестро Суђић одлучио се да програм насловљен као више »

54Mdani_promocija1

ПРОМОЦИЈА КОЛЕКТИВНЕ МОНОГРАФИЈЕ: „БАНАТСКИ ФАЛСТАФ – КОМИЧНА ОПЕРА ПОП ЋИРА И ПОП СПИРА ДЕЈАНА ДЕСПИЋА“

У Мокрањчевој родној кући  публици 54. фестивала „Мокрањчеви дани“ представљена је колективна монографија „Банатски Фалстаф – Комична опера Поп Ћира и поп Спира Дејана Деспића“. Реч је о својеврсном зборнику стручних радова више »

izdv_54Mdani_Klasikau11_Zajecar2

КЛАСИКА У 11

У последњем овогодишњем програму „Класика у 11“ на 54. Мокрањчевим данима, данас се у центру Неготина представио врло млад хорски ансамбл, Градско певачко друштво „Стеван Мокрањац“ из Зајечара. Овај хор је јуче, више »

izdv_54Mdani_LjubicaMaric1

KОНЦЕРТ БЕОГРАДСКОГ КАМЕРНОГ ОРКЕСТРА „ЉУБИЦА МАРИЋ“

Београдски камерни оркестар „Љубица Марић“, под управом диригента и уметничког руководиоца Радета Пејчића, публици 54. „Мокрањчевих дана“ представили су се програмом „Црни горо“ и делима домаћих аутора. -Претпостављам, као и за сваког више »

54Mdani_cembalo3

КОНЦЕРТ: ПАСАКАЉА И ЧАКОНА

У галерији Мокрањчеве родне куће приређен је концерт „Пасакаља и чакона“ наше истакнуте чембалисткиње Светлане Стојановић Кутлача. Концерт је посвећен историјату барокних музичких форми пасакаље и чаконе. На програму су била дела више »

Архиве: октобар 2013

ИЗЛОЖБА ГРАФИКА „МАСКЕ“

plakat_MASKEУ четвртак, 31.октобра у 20 сати у галерији Дома културе биће одржана  изложба графика на свили „МАСКЕ″, академског сликара Нивес Павловић Вуковић.  Улаз је слободан.

ДОБРО ДОШЛИ

РЕВИЈА ЈАПАНСКИХ ФИЛМОВА

RashomonУ оквиру манифестације „Дани јапанске културе у Неготину“, у биоскопу Крајина одржаће се ревија јапанских филмова, од  21.октобра до  23.октобра са почетком у 20 сати.   Биће приказана три филма једног од најзначајнијих светких редитеља Акире Куросаве.  Улаз је слободан.

ДОБРО ДОШЛИ

9. ДЕЧИЈИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ /KIDS FEST/ У НЕГОТИНУ

plakat-9 KIDS-FEST9. KIDS FEST (Дечији филмски фестивал), у градовима Србије, у Неготину ће бити одржан у периоду од 21. до 26. октобра у биоскопу.

Филмови који ће бити приказани на Фестивалу пажљиво су одабрани и новије су продукције.  Сви филмови су синхронизовани (осим једног) тако да са лакоћом може да се прати њихов садржај. Одбрани филмови су изузетно бајковити и пријемчљиви за  узраст од првог до четвртог разреда, стога вам најсрдачније препоручујемо да направите свој ДОБАР избор и дружите се са нама од 21. до 26. октобра.

ИЗЛОЖБА ЛИКОВНИХ РАДОВА

lik_izlozbaУ четвртак, 17.октобра у 20 сати у галерији Дома културе биће одржана изложба радова са Међународне ликовне колоније ПОГАНОВСКИ МАНАСТИР 2012.  Улаз је слободан.

ДОБРО ДОШЛИ

.

.

.

КОНЦЕРТ ВЛАДЕ МАРИЧИЋА И ТАЊЕ ЈОВИЋЕВИЋ

Plakat-VMTJДом културе Стеван Мокрањац обележиће 25.октобра 2013.године Дан Установе. Тим поводом биће организован џез концерт Владе Маричића и Тање Јовићевић са џез квартетом.  Концерт ће се одржати 29 октобра (уторaк) са почетком у 20 сати, улаз: 200 динара.

 ДОБРО ДОШЛИ

.

(РE) KРЕАТИВНИ КУРС ГИТАРЕ

Недеља, 06.октобар у 14 сати
Галерија Дома културе, улаз слободан

Gitarart_plakatУ недељу 6.октобра у 14 сати, биће одржана промоција (ре)креативног курса гитаре у унутрашњој галерији Дома културе.

ДОБРО ДОШЛИ

.

.

ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ПРОМОЦИЈА ИП „ТАРДИС“

filozofija-vinaУ суботу, 05.октобра у 17 сати , у галерији Дома културе Стеван Мокрањац биће одржана презентација и промоција здравствених и козметичких препарата сибирске фармацеутске куће АРТ-ЛАЈФ, у организацији ИП Тардис.  Такође у 19 сати биће одржана промоција издавачке делатности Тардиса. Улаз је слободан.

ДОБРО ДОШЛИ

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани