СУСРЕТИ СЕЛА У ШТУБИКУ И ВИДРОВЦУ

Stubik-Tamnic_5Наступима културно-уметничких друштава из Тамнича, Штубика, Чубре и Видровца, протеклог викенда настављена традиционална манифестација „Сусрети села“.
Своје програме у Штубику приказали су чланови фолклорних ансамбала „Живојин Тодоровић“ из Тамнича и „Прераст“ из Штубика.
Културно-уметничко друштво из Тамнича кроз игре и песме, приказало је како су се некада давно мештани овог села припремали за одлазак на Панађур, односно Вашар у Неготин, док су  чланови домаћег ансамбла, приказали догодовштине мештана овог села око Штубичких воденица.

Дан касније у Видровцу, своје програме су приказали чланови културно уметничких друштава из Чубре и Видровца.Гости из Чубре, који су својим наступом отворили други круг такмичења, приказали су још једном програм под називом „Ношење литија“.
Домаћи ансамбл, у овогодишњем циклусу такмичења села Општине Неготин, представиће се народним обичајем „Прављење и скривање брвчица“.
„Сусрети села“ настављају се наредног викенда. У петак 11. априла састаће се Карбулово и Јабуковац, у суботу, 12. априла,  КУД „Врело“ ће у Шаркамену угостити чланове КУД-а “Чучук Стана“ из Сикола, док ће у недељу, 13. априла, КУД „Воја Чурић“ из Кобишнице дочекати госте из Штубика.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани