ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА 25. ЛИКОВНЕ КОЛОНИЈЕ „ЕХО МУЗИКЕ“

web_2Радови настали на 25. Ликовној колонији “Ехо музике” одржаној почетком јула у Неготину, представљени су неготинској публици у Галерији Дома културе “Стеван Мокрањац”.

Изложба „Ехо музике“  као пратећи програм 57. „Мокрањчевих дана“, садржи радове осморо уметника: керамичарке Валентине Савић, 3Д вајара  Владимира Аландера, индустријског дизајнера Бориса Шћулца, видео аниматора Оливере  Лазовић, вајара Милана Стошића, графичког дизајнера Исидоре Николић, мр ум. Милоша Ћосовића и примењеног графичара Славише Савића, који су овог лета учествовали у раду 25. ликовне колоније Дома културе „Стеван Мокрањац“.

-Можда сте приметили да су у последњих неколико година сазиви за ликовну колонију такви да су то углавном уметници који се баве изражавањем у дигиталној форми, што ја не бих окарактерисао као модни тренд, већ као давање шансе и људима који се баве савременим, нетипичним ликовних изражавањем – рекао је отварајући изложбу “Ехо музике” мр Милан Радосављевић, уредник ликовног програма неготинског Дома културе.

За све ове године се увећао Фонд уметничких дела Дома културе  па је ова значајна колекција део изложбе сталне поставке, али се налази и у јавном простору неготинских установа и предузећа.
-Ликовна колонија “Ехо музике” основана је 1999. године. Првих година је одржавана у Вратни, али се временом, пошто је изложба годинама на програму „Мокрањчевих дана“ просто се наметнула потребада се колонија повеже са музиком.  То је замишљено као један ликовни одговор на овај музички фестивал – додаје Радосављевић.

Фото: Сузана Михајловић Јовановић

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани