ОПШТИНА НЕГОТИН ЈЕДНА ОД НАГРАЂЕНИХ НА КОНКУРСУ „ГРАДОВИ У ФОКУСУ 2018“

gradovi_u_fokusu_2Владимир Величковић, председник Општине Неготин присуствовао је свечаном проглашењу награђених градова и општина на Конкурсу „Градови у фокусу“. На конкурсу Министарства културе и информисања „Градови у фокусу 2018“ подржано је 22 пројекта  градова и општина од укупно 75, у вредности од 150 милиона динара.

 Свечаности су присуствовали Владан Вукосављевић, министар за културу и информисање Републике Србије и Тихомир Арсић, саветник. 

По оцени Владана Вукосављевића, министра културе и информисања, кроз помоћ локалним самоуправама за развој културног живота кроз инфраструктуру, реконструкције, адаптације, обнове, али и манифестације доприноси се да културни живот у Србији буде богатији, разноврснији и, пре свега, децентрализован.

Општина Неготин је на конкурсу „Градови у фокусу 2018“ аплицирала с пројектом „Побољшање услова за неговање традиција у култури који обухвата набавку савременог полуконцертног клавира са могућношћу надограђивања, у вредности од 5 милиона динара  за потребе Дома културе „Стеван Мокрањац“.

„С обзиром да је постојећи клавир у Дому културе „Стеван Мокрањац“ претрпео бројне репарације, набавка новог клавира представља значајну инвестицију која ће на више планова допринети развоју културног живота Неготина. Она ће омогућити гостовање водећих домаћих и иностраних пијаниста и камерних музичара данашњице на фестивалу „Мокрањчеви дани“, који се својом репутацијом већ профилисао као интернационални фестивал. Постојање оваквог инструмента значајно ће обогатити и редовни уметнички програм Дома културе учешћем еминентних домаћих извођача и професора.” – изјавио je после свечаности Владимир Величковић, председник Општине Неготин.

Поред наше општине награђени су и  Ниш, Крупањ, Врњачка бања, Сомбор, Смедеревска паланка, Ваљево, Прокупље, Горњи Милановац, Лесковац, Бечеј, Велика Плана, Нови Пазар, Варварин, Крушевац, Књажевац, Рашка, Бабушница, Бујановац, Пирот,  Сента и Ириг.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани