ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА „МАГИЈА“ АНЕ БАРАЋ

web2У препуној галерији Дома културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину у уторак 17.10.2023. отворена је изложба слика „Магија“ Ане Бараћ. О њеном стваралаштву говорио је мр Милан Радосављевић, уредник ликовног програма Дома културе, а окупљеним посетиоцима обратила се и ауторка.
Сликарство је Ани Бараћ донело слободу мисли и изражавања, могућност да унутрашњи свет одвоји од спољашњег, да га учини маштовитим, лепшим. Њена мисија је да покрене све оно у човеку што га може усрећити, орасположити и научити да свако дело посматра другачије, јер, како каже, ништа није онако како се на први поглед чини. Боје су за Ану Бараћ емоционално средство изражавања и ту су, пре свега, да покрену емоције код посматрача.
Бараћева је ове вечери на својој другој изложби у Дому културе окупила значајан број поштовалаца ликовне културе, што је још једна потврда да Неготин као град уме да цени напоре и стваралаштво локалних уметника.
За заинтересоване посетиоце који нису стигли да присуствују отварању изложбе, информација да ће слике Ане Бараћ моћи да погледају и наредних дана.
Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани