Архиве: 2023

ЧЕСТИТАМО НОВОГОДИШЊЕ И БОЖИЋНЕ ПРАЗНИКЕ

web_nova-godina-2024

СРЕЋНУ И УСПЕШНУ НОВУ ГОДИНУ
ЖЕЛИ ВАМ КОЛЕКТИВ
ДОМА КУЛТУРЕ „СТЕВАН МОКРАЊАЦ“

НОВОГОДИШЊА ДАРИВАЊА

web4

У Дому културе „Стеван Мокрањац“, у сусрет новогодишњим празницима, компанија „Elixir“ организовала је традиционално за децу својих запослених позоришну представу, доделу пакетића и фотографисање са Деда Мразом.

“ДВЕ НОВОГОДИШЊЕ ЈЕЛКЕ” – ПОКЛОН ДОМА КУЛТУРЕ

web2

Дом културе „Стеван Мокрањац“ последњу дечију представу у овој години, 26. децембра, поклонио је највернијој и најмлађој публици.

„Две новогодишње јелке“ је по тексту Радмиле Кнежевић режирала Моника Ромић која, уз Снежану Ивановић и Игора Лазића Нигора, и сама тумачи једну од улога.

„ЦИМЕТ И ВАНИЛА“ НАСМЕЈАЛИ НЕГОТИНСКУ ПУБЛИКУ

web1

Приче о љубави, страсти и чежњи из угла три жене, различитих животних прича и љубавних искустава адвокатице, медицинске сестре и стјуардесе чине кабаретску представу „Цимет и ванила“ којом је неготински Дом културе заокружио овогодишњу позоришну сезону.

Готово два сата публика је дисала заједно са екипом коју је предводила Весна Станковић, помно пратећи сва дешавања на сцени и реагујући тачно онако како су то актери ове смешне приче о мушко-женским односима и очекивали.

ДРУГА ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА ЕДУКАТИВНОГ ЦЕНТРА „СУПЕР УМ-019“

web1

У галерији Дома културе „Стеван Мокрањац“ изложени су радови полазника Школе цртања, сликања и вајања неготинског Едукативног центра „Супер Ум-019“. Радове потписује 13-торо полазника различитог узраста и сензибилитета. То су: Мина Страиновић, Сара Добросављевић, Сара Бирић, Искра Ристовић, Тамара Петковић, Сара Динчић, Немања Пантић, Неда Милосављевић, Мирјана Новаковић, Анђела Пантић, Катарина Милошевић, Маша Тодосијевић и Кристина Милошевић.

„НОВОГОДИШЊА БАЈКА“ ПОКЛОН МАРКЕТА „АЛЕКСАНДРОВИЋ“

web1

У сусрет новогодишњим празницима маркети „Александровић“ 22. децембра обрадовали су најмлађе представом „Новогодишња бајка“ београдског Театра „Талија“.

Предивну новогодишњу и изузетно духовиту причу Љиљане Стојановић о принцези која није хтела да заспи док не дође Деда Мраз, режирао је Никола Марковић а на сцену Дома културе „Стеван Мокрањац“ донели су је глумци: Катарина Живковић, Александра Рукавина, Никола Марковић и Алекса Раичевић.

КАБАРЕ „ЦИМЕТ И ВАНИЛА“ НА СЦЕНИ ДОМА КУЛТУРЕ У НЕГОТИНУ У СУБОТУ 23. ДЕЦЕМБРА ОД 20 САТИ

web_plakat-Cimet

„Цимет и ванила“ је веома атрактивна и интригантна савремена „музичка“ комедија о „сусрету“, три жене и три погледа на свет.

Вечита тема која њих спаја су мушкарци, мушко- женски свет и у овом контексту популарне песме 60, 70, 80 – тих еx-YU година.

Kроз призму музике и песама тог романтичарског доба њих три, свака из свог угла, причају о својим искуствима и себи.

Три у потпуности различите жене спаја једно кабаретско вече у којем „спонтано“, уз клавирску пратњу, својим догодовштинама изазивају салве смеха.

Играју: Весна Станковић, Снежана Јеремић-Нешковић и Милица Јанкетић
Пијаниста: Јован Стаматовић Kарић
Кореограф: Небојша Громилић
Текст и режија: Весна Станковић

Улазнице по цени од 400 динара продају се на билетарници Дома културе од понедељка 18. децембра  у времену од 9-13 и од 17-19 сати.
Телефон за информације и резервације: 0648399358

„НОВОГОДИШЊА БАЈКА“ – ПОКЛОН ПРЕДСТАВА У ДОМУ КУЛТУРЕ ЗА НАЈМЛАЂЕ

web_Novogodisnja-bajkaМаркети „Александровић“ у сусрет новогодишњим празницима обрадоваће најмлађе представом „Новогодишња бајка“.
По тексту Љиљане Стојановић, представу је режирао Никола Марковић и на сцену је доносе глумци Катарина Живковић, Александра Рукавина, Никола Марковић и Алекса Раичевић.
„Новогодишња бајка“ биће играна у Дому културе „Стеван Мокрањац“ у петак 22. децембра 2023. године од 18 сати.
.
Улаз је слободан.

НЕГОТИНСКИ ДОМ КУЛТУРЕ ДАРУЈЕ НАЈМЛАЂУ ПУБЛИКУ У СУСРЕТ НОВОГОДИШЊИМ ПРАЗНИЦИМА

web-dve_novog_jelkeДецембар је месец даривања, а у сусрет новогодишњим празницима поклонима се највише радују деца.
Дом културе „Стеван Мокрањац“ највернијој и најмлађој публици поклања представу за децу, детињасте и неодрасле „Две новогодишње јелке“ у уторак 26. децембра 2023. године од 18 сати.
Oбавештавамо вас да на билетарници Дома културе „Стеван Мокрањац“ у времену од 9-13 и 17-19 сати можете преузети поклон улазницу за новогодишњу представу коју на сцену доносе Моника Ромић, Игор Лазић Niggor и Снежана Ивановић.
.
.

2. ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА ШКОЛЕ ЦРТАЊА, СЛИКАЊА И ВАЈАЊА

web_lik_skola_SuperUm

 

У среду, 20. децембра у 19 сати у галерији Дома културе
биће отворена

2. ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА
Школе цртања, сликања и вајања
Едукативног центра СуперУм-019

Улаз је слободан
ДОБРО ДОШЛИ

НЕГОТИН ОБЕЛЕЖИО СВЕТСКИ ДАН ХОРСКОГ ПЕВАЊА

web4Под слоганом „Певајмо заједно, певајмо заувек, певајмо за мир“ у неготинском Дому културе организован је концерт поводом Светског дана хорског певања који се, сваке друге недеље у децембру или око ње, у свету обележава од 1990. године. Придружујући се хиљадама хорских ансамбала и милионима певача, величајући вредности солидарности, мира и разумевања, Дом културе „Стеван Мокрањац“ у овом дешавању учествује од 2014. године.

Обележавајући 170 година од оснивања Позоришне (певачке) групе и почетка хорског извођаштва у Неготину, Дом културе „Стеван Мокрањац“ окупио је на великој сцени близу стотину певача из три хора, два локална: „Wallachia“ и Неготинско певачко друштво и гостујућег из Зајечара – Камерног хора „Лавиринт“.

КОНЦЕРТ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА СВЕТСКОГ ДАНА ХОРСКОГ ПЕВАЊА

web_Dan-horskog-pevanja

Поводом обележавања Светског дана хорског певања, у неготинском Дому културе, 14. децембра /четвртак/ са почетком у 20 сати, биће одржан концерт хорова

Учествују:
- ХОР WALLACHIA Неготин,
диригент Драгана Мариновић Симоновић
- КАМЕРНИ ХОР ЛАВИРИНТ Зајечар,
диригент Жељка Пауновић
- НЕГОТИНСКО ПЕВАЧКО ДРУШТВО,
диригент Данило Перковић

УЛАЗ ЈЕ СЛОБОДАН
ДОБРО ДОШЛИ!

„РУСАЛКА“ ПРЕД НЕГОТИНСКОМ ПУБЛИКОМ

Питко испричана позоришна прича која за тему има влашку магију измамила је осмех неготинске публике. Кроз представу „Русалка“, рађеној по тексту и режији глумице Весне Станковић, уверили смо се да су нам другачији начин живота, као и поимања овостраног и оностраног, живих и преминулих, обичаји и веровања, постали приватљиви, природни, нормални.

„РУСАЛКА“ – ПРЕДСТАВА О ВЛАШКОЈ МАГИЈИ, ОБИЧАЈИМА, ВЕРОВАЊИМА

rusalka-plakat-01

Представа “Русалка” по тексту и у режији београдске глумице Весне Станковић биће изведена у петак, 8. децембра од 20 сати на сцени Дома културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину.
Представа која на духовит начин прати причу о влашкој магији, завирује у обичаје, веровања и древне магијске ритуале Влаха из Источне Србије, насмејаће, али и заинтригирати публику.
Да ли је у питању обично празноверје, или ипак „постоји нешто”?
У представи „Русалка“ играју глумци Народног позоришта Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић“: Ана Бретшнајдер, Наташа Петровић, Милош Танасковић, Бранислав Мијатовић, Јелена Рајић и Габријел Бећаревић.
Улазнице по цени од 300 динара су у продаји на билетарници Дома културе у времену од 9-13 и од 17-19 сати. Телефон за информације и резервације: 0648399358

У БИОСКОПУ ДОМА КУЛТУРЕ 6. ДЕЦЕМБРА ФИЛМ „ТИТИНА“

web_TitinaИстинита прича о историјском походу на Северни пол ваздушном експедицијом којој је, поред истраживача, сведочила и четвороножна Титина.

Ово скоро заборављено историјско путовање овековечила је на великом биоскопском платну норвешка редитељка Kајса Нес.
.

ПОСЛЕДЊИ ПОЗДРАВ БРАНКИ РАДОВИЋ (1949-2023)

web_Branka-RadovicОтишла је још једна драга особа, драгоцени сарадник и пријатељ, професор др Бранка Радовић, музиколог, дугогодишњи селектор Фестивала „Мокрањчеви дани“ и председник Програмске комисије. Бранка је својом енергијом, харизмом и упорношћу, Фестивалу пружала важну и неопходну подршку, како би он увек био комплексан и на висини имена композитора Стевана Мокрањца.

Бранка Радовић је волела Неготин, желела да од њега направи српски Салцбург… место вредно дивљења у уметничком свету. Памтиће се речи које је изговорила отварајући 2016. године, у својству председника Програмске комисије, 51. „Мокрањчеве дане“:

„Над свима нама лебди дух Мокрањца који нас обавезује на највеће и најбоље у уметности којом се бавимо, одређујући наше путеве свих 160 година. Ми се трудимо да га не изневеримо, да певамо у хоровима од срца, да ширимо Мокрањчеву песму далеко ван граница Неготина и Србије, али увек враћајући се својима и своме. У свима вама, житељима Неготина, осећамо топлину гостопримства за све људе, ходочаснике који посећују Мокрањчев и Хајдук Вељков град септембра месеца сваке године. Посебно нас уметнике, ствараоце, извођаче на инструментима, глумце, вокалне солисте, чланове оркестара и посебно хорова, обгрљује ваша љубав према граду који је изнедрио велика имена српске историје. Желимо да никад не пресахне врело које нас надахњује и да наш Неготин постане место нашег ходочашћа и наш дом коме се враћамо са носталгијом и љубављу.“

ВЕЧЕ НЕЗАБОРАВНИХ ХИТОВА КОРНЕЛИЈА БАТЕ КОВАЧА

web_OdjekУ петак, 1. децембра 2023. године у Дому културе у Неготину од 20 сати биће приређен целовечерњи концерт „Једно прошло доба“ камерног хора „Одјек“ и пријатеља – вече посвећено музици Корнелија Бате Ковача.
Улазнице по цени од 500 динара у продаји су од понедељка 27. новембра. Билетарница ради од 9-13 и од 17-19 сати. Телефон за информације и резервације: 0648399358

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

web_ZELJA30. новембар /ЧЕТВРТАК/ у 18.00 сати
ЖЕЉА /WISH/
Цена улазнице 300 динара
Продаја улазница на дан пројекције
пре подне од 9.00 до 13.00 сати и после подне од 16.00 сати

ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМОВА У САЛИ ДОМА КУЛТУРЕ – НЕГОТИН
ДОБРО ДОШЛИ

НУШИЋЕВА „АУТОБИОГРАФИЈА“ АКТУЕЛНА И ПОСЛЕ СКОРО ЈЕДНОГ ВЕКА

web-Autobiografija4На сцени Дома културе “Стеван Мокрањац“ у Неготину 23. новембра група професионалних глумаца београдског „Окрет“ театра играла је представу „Аутобиографија“ коју је по тексту Бранислава Нушића режирао Јован Грујић.

 Била је то прилика да заинтересована публика види причу о нашем менталитету који се не мења а представа је била потврда да се и данас смејемо истим стварима којима су се људи смејали и пре више деценија.

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ПОЗОРИШТЕ – НУШИЋЕВА „АУТОБИОГРАФИЈА“ У ДОМУ КУЛТУРЕ 23. НОВЕМБРА

web_AutobiografijaПозоришна представа
АУТОБИОГРАФИЈА

Четвртак, 23. новембар 2023. у 20.00
Дом културе „Стеван Мокрањац“ Неготин

УЛАЗ: 300 дин.

Kако описати Нушићеву аутобиографију?

Знамо врло добро како је Нушић видео нас из свога угла; осликао нас је кроз министарке, сумњива лица, покојнике, родбине, разне полтроне, кроз мале људе са маргина главних догађаја. Међутим, Нушићева аутобиографија је јединствена прилика да видимо Нушића из угла Нушића.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани