У марту почињу „Сусрети села“

Традиционална манифестација изворног народног стваралаштва „Сусрети села“ у општини Неготин почеће 27.марта 2010. године, у Јабуковцу, одлучено је данас на састанку организатора манифестације, Дома културе „Стеван Мокрањац“ Неготин и представника културно-уметничких друштава заинтересованих за учешће у овом такмичењу.

Своје учешће у Сусретима села, који се организују по 37. пут, пријавило је 12 месних заједница: Јабуковац, Тамнич, Мала Каменица, Михајловац, Јасеница, Сиколе, Шаркамен, Буковче, Браћевац, Штубик, Поповица и Мокрање.
На основу средстава која су за програмске активности у Дому културе предвиђена буџетом општине Неготин, ова Установа ће за сваку месну заједницу, односно културно-уметничко друштво, која учествује у Сусретима села издвојити по 30.000 динара.

На састанку који је после утврђеног распореда такмичења, приређен у општини Неготин, а којем је присуствовала и Миломирка Јововић, в.д. директора Дома културе, Љубиша Ђорђевић председник Привременог органа општине Неготин, обавестио је присутне да ће Општина Неготин, месне заједнице које учествују у Такмичењу села, додатно стимулисати са по још 20.000 динара. Општина ће, како је истакао Љубиша Ђорђевић, финансирати и комплетирање и набавку неопходног заједничког озвучења за потребе организовања и подизања квалитета ове традиционалне манифестације.
Завршна смотра и проглашење најбољих биће приређено 11.маја 2010. године у неготинском Дому културе.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани