KOНЦЕРТ ДУО АРКОРД

web_DuoArkord
Концерт: Дуо АРКОРД
Четвртак – 1.новембар 2018. у 19 сати
Сала Дома културе – Неготин

Улаз слободан
ДОБРО ДОШЛИ

„Уметност Ане Топаловић и Николе Ђорића спаја  хармонију и напетост: оба уметника, или боље речено њихови инструменти, стапају се и допуњују до савршенства, срећу се у једном интимном загрљају. Предивно!“ Klassik Heute

„Виолончело и хармоника – на први поглед необична комбинација, али у стварности један предиван спој. Пре свега због изврсне челисткиње Ане Топаловић и једнако фантастичног хармоникаша Николе Ђорића, двоје сјајних уметника који нас заједно воде на ово путовање кроз историју музике. Обавезно послушати!” Kurier

 

Дуо АРКОРД (Arcord ) је редовни гост у најзначајнијим концертним дворанама као што су бечки Музикферајн и Концертхаус, Гастајг у Минхену, аустријски Рундфункхаус, али исто тако и на међународним фестивалима широм Европе и у Кини. Oвај дуо презентује виртуозне и јединствене визије познатих дела класичне и савремене музике.

Њихов дебитантски албум Inspired by Songs & Dances, представљен 2016, дочекан је сa изузетним похвалама критике (Radio Klassik, Wiener Zeitung, Kurier, Klassik Heute). На албуму су забележена дела Бетовена, Персла, Баха, Чајковског, Дворжака, Бартока и Пјацоле.

Иновативност и оригиналност овог дуа инспирисала је и многе композиторе, па је тако настало преко 15 нових дела угледних аутора, као што су Јохана Додерер и Габријеле Прој. Ани и Николи је такође посвећено и неколико дуплих концерата које ће извести следеће сезоне. У најзначајније наступе текуће сезоне спадају концерти у бечком Музикферајну и у Берлину, турнеја у Кини, као и концерти у оквиру програма Музичке омладине Аустрије (Jeunesses Austria).

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани