izdv_54Mdani_RTS

СВЕЧАНО ЗАТВОРЕНИ 54. “МОКРАЊЧЕВИ ДАНИ” У НЕГОТИНУ

Kонцертом Хора и Симфонијског оркестра Радио телевизије Србије под управом Бојана Суђића у Неготину су након седам фестивалских дана завршени 54. “Мокрањчеви дани” . Маестро Суђић одлучио се да програм насловљен као више »

54Mdani_promocija1

ПРОМОЦИЈА КОЛЕКТИВНЕ МОНОГРАФИЈЕ: „БАНАТСКИ ФАЛСТАФ – КОМИЧНА ОПЕРА ПОП ЋИРА И ПОП СПИРА ДЕЈАНА ДЕСПИЋА“

У Мокрањчевој родној кући  публици 54. фестивала „Мокрањчеви дани“ представљена је колективна монографија „Банатски Фалстаф – Комична опера Поп Ћира и поп Спира Дејана Деспића“. Реч је о својеврсном зборнику стручних радова више »

izdv_54Mdani_Klasikau11_Zajecar2

КЛАСИКА У 11

У последњем овогодишњем програму „Класика у 11“ на 54. Мокрањчевим данима, данас се у центру Неготина представио врло млад хорски ансамбл, Градско певачко друштво „Стеван Мокрањац“ из Зајечара. Овај хор је јуче, више »

izdv_54Mdani_LjubicaMaric1

KОНЦЕРТ БЕОГРАДСКОГ КАМЕРНОГ ОРКЕСТРА „ЉУБИЦА МАРИЋ“

Београдски камерни оркестар „Љубица Марић“, под управом диригента и уметничког руководиоца Радета Пејчића, публици 54. „Мокрањчевих дана“ представили су се програмом „Црни горо“ и делима домаћих аутора. -Претпостављам, као и за сваког више »

54Mdani_cembalo3

КОНЦЕРТ: ПАСАКАЉА И ЧАКОНА

У галерији Мокрањчеве родне куће приређен је концерт „Пасакаља и чакона“ наше истакнуте чембалисткиње Светлане Стојановић Кутлача. Концерт је посвећен историјату барокних музичких форми пасакаље и чаконе. На програму су била дела више »

Архиве: август 2011

ПРОГРАМ 46. МОКРАЊЧЕВИХ ДАНА (9. – 15. 09. 2011.)

46 Mdani

ИЗЛОЖБА УЧЕНИКА ЛИКОВНЕ ШКОЛЕ

25.август 2011, Неготин

IMG_8305У среду 24.08.2011.г. са почетком у 20 сати отворена је изложба радова ученика ликовне школе Дома културе “Стеван Мокрањац”. Изложбу је отворила мр Драгана Јаћимовић, ментор у ликовној школи.

ЛИКОВНА КОЛОНИЈА „ЕХО МУЗИКЕ“ У НЕГОТИНСКОМ ВИНОГОРЈУ

11.август 2011, Неготин

lik_kolonija DkonakИзмештени у времену и простору, далеко од својих атељеа, подаље од буке цивилизације, у околину Неготина, за коју неко рече да га подсећа на Панонску низију,  исписивало је своја сликарска платна деветоро уметника, које је љубав према сликарству и колонијама спојила овог лета и довела у село Рогљево и Рогљевачке пивнице у рејону познатог крајинског виногорја.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани