ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА НАТАШЕ БОЖОВИЋ

web_izlozba-1Изложба слика Бјелопољке Наташе Божовић окупила је бројну публику у галерији Дома културе „Стеван Мокрањац“. Посетиоци су имали прилику да виде радове ове црногорске уметнице која  своје импресије већ 20 година уљаним бојама преноси на сликарско платно.

Гошћу из Црне Горе, коју са Неготином повезују  родбинске везе, као  и љубитеље ликовне уметности окупљене у галерији неготинског Дома културе, најпре је поздравила Јованка Стефановић-Станојевић, в.д. директора Дома културе „Стеван Мокрањац“ ,  док је о  изложеним радовима говорио мр Милан Радосављевић, уредник ликовног програма.

- Све Наташине слике имају своју причу, неке чак и неколико, и то углавном аутобиографске. Иако реализам није њен правац, она има испреплетане импресивне форме које доносе дах неких далеких предела, како Медитерана где је годинама живела, тако и црногорског спокоја.  Наташа није школовани уметник, али она  одлично влада уљаним бојама које наноси у слојевима и даје свој особени печат.

Захваљујући се организаторима из Дома културе „Стеван Мокрањац“ и бројним гостима, Наташа Божовић изразила је задовољство због прилике да своје радове представи публици града композитора Стевена Мокрањца и очекивање да сарадњу настави и убудуће.

Наташа Божовић излагала је више пута самостално и колективно, у Бијелом Пољу и Зајечару. Активно је учествовала у раду ликовне колоније „Стари мост“. Живи и ради у Бијелом Пољу.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани