Архиве: фебруар 2024

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

1web_JORGOVANI
web_Ruzica-i-kamena-trolica-poster

6. март /СРЕДА/ у 19.00 сати
ЈОРГОВАНИ
Цена улазнице 350 динара
Продаја улазница је у уторак /5. марта/ и среду /6. марта/
пре подне од 9.00 до 13.00 сати и после подне од 17.00 до 19.00 сати

7. март /ЧЕТВРТАК/ у 18.00 сати
РУЖИЦА И КАМЕНА ТРОЛИЦА
Цена улазнице 300 динара
Продаја улазница је на дан пројекције филма
пре подне од 9.00 до 13.00 сати и после подне од 16.00 сати

ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМОВА У САЛИ ДОМА КУЛТУРЕ – НЕГОТИН
ДОБРО ДОШЛИ

IN MEMORIAM – МИЛОЈЕ НИКОЛИЋ

web_MilojeNikolic

Професор доктор Милоје Николић преминуо је 25. фебруара у Београду у 76. години.
Др Милоје Николић, теоретичар музике и диригент, рођен је 1948. године у Kрагујевцу. Дипломирао је 1974. а магистрирао 1983. године на Одсеку за музичку теорију Факултета музичке уметности у Београду, са радовима из области анализе хорске литературе. Докторску дисертацију из области Теорије уметности и медија („Примена гешталт аналитичког метода у проучавању форме Мокрањчевих руковети“) одбранио је 2016. године на Универзитету уметности у Београду.
Од 1977. године био је запослен на Катедри за музичку теорију Факултета музичке уметности у Београду, у звању редовног професора. Од 1998. године радио је на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, на коме је био и први вршилац дужности декана.

УТИСЦИ СА ЧАСА ИСТОРИЈЕ ОДРЖАНОГ У НЕГОТИНУ

web1

Поводом недавне промоције књиге „Приче из ратног романа Карловачко ратиште“ аутора Ивана Милошевића из Лесковца, организатору часа историје, како је аутор назвао ово књижевно окупљање, Дому културе „Стеван Мокрањац“, прослеђене су речи захвалности за гостопримство.

„Као аутор књиге „Приче из ратног романа Карловачко ратиште“, заједно са донатором Сашом Марјановићем, желим да се дубоко захвалим на гостопримству које смо доживели у Дому културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину. Истовремено, желимо да одамо велико признање у организацији програма, јер је професионализам био на највишем нивоу.

“ПРИЧЕ ИЗ РАТНОГ РОМАНА КАРЛОВАЧКО РАТИШТЕ” ПРЕД НЕГОТИНСКОМ ПУБЛИКОМ

web4У препуној галерији Дома културе „Стеван Мокрањац“ 23. фебруара представљене су „Приче из ратног романа Карловачко ратиште“ Ивана Милошевића из Лесковца, издање Библиотеке Вуковог завичаја из Лознице.На објављивање својих дневничких белешки и прича о херојској борби војника, старешина и добровољаца на Карловачком ратишту, здравствени радник Иван Милошевић који је у рату учествовао као добровољац, чекао је више од тридесет година. Штампање књиге омогућио је Саша Марјановић, у то време војник и један од непосредних актера догађаја.

IN MEMORIAM – ДИМИТРИЈЕ МИКАН ОБРАДОВИЋ

web_МОбрадовићУ Београду је у 84. години преминуо Неготинац Димитрије Микан Обрадовић, композитор, етномузиколог, фрулаш, један од најзначајнијих српских уметника заслужан за бројне сачуване аутентичне народне мелодије из нашег наслеђа.
Обрадовић је био дугогодишњи музички уредник Радио Београда, у којем је почео да ради 1969. године. Спајајући етномузикологију и композицију успешно је реализовао бројне култне и веома слушане емисије попут “Село весело”, “Аутобус у пола шест”, “Драговање”, “Ризница”… Први је музички уредник емисије “Од злата јабука” Радио Београда 2.
Почетком деведесетих година прошлог века Димитрије Микан Обрадовић био је члан Програмске комисије и Организационог одбора Фестивала „Мокрањчеви дани“ у Неготину (1991 – 1993).

МИНИСТАР ЕДИН ЂЕРЛЕК У ПОСЕТИ ДОМУ КУЛТУРЕ

web_5Министар Един Ђерлек, задужен за координацију равномерног регионалног развоја, боравио је данас у Неготину и том приликом се задржао у обиласку Дома културе „Стеван Мокрањац“ у коме је, у периоду октобар – новембар 2023, завршена санација хидроизолације дела равног крова изнад велике извођачке сале објекта и економског улаза у зграду, површине 600 метара квадратних. Пројектом вредним 3.716.084,00 динара решен је најбитнији проблем грађевинске природе који је угрожавао безбедност свих корисника услуга Дома културе.

„НАШЕ ВЕЧЕ“ – ИВАН БОСИЉЧИЋ

web_plakat

Иван Босиљчић дуже од деценије, поред богате телевизијске, филмске и позоришне каријере, са великим успехом представља своје ауторске пројекте љубитељима поезије и музике. Ове уметничке вечери доносе узбуђење драмске представе и врхунски музички догађај.
Публика је бурним емотивним реакцијама дочекивала наступе како у великим концертним дворанама, тако и на театарским сценама Београда, Новог Сада, Скопља, Подгорице, као и у безмало свим градовима Србије и региона. Музичке вечери поздрављала је и публика на турнејама у Аустрији, Швајцарској, Норвешкој, Шведској, Канади и на Исланду.
На сцени Дома културе „Стеван Мокрањац“ Иван Босиљчић са пратећим бендом наступа у понедељак 4. марта од 20 сати.
Уз музичке хитове који чине окосницу програма слушаћемо и одабране стихове Сергеја Јесењина, Константина Симонова, Булата Окуџаве, Шарла Бодлера, Милана Ракића и Арсена Дедића.
Улазнице по цени од 800 динара продају се на билетарници Дома културе од понедељка 26. фебруара у времену од 9-13 и 17-19 сати.

ПРИЧЕ ИЗ РАТНОГ РОМАНА „КАРЛОВАЧКО РАТИШТЕ“

web_promocija-knjige
ПРИЧЕ ИЗ РАТНОГ РОМАНА „КАРЛОВАЧКО РАТИШТЕ“ ИВАНА МИЛОШЕВИЋА У НЕГОТИНСКОМ ДОМУ КУЛТУРЕ У ПЕТАК 23. ФЕБРУАРА ОД 19 САТИ
„Кроз дневничке белешке и приче о херојској борби војника и старешина на Карловачком ратишту постајемо и сами сведоци онога што се дешавало на географски веома малом простору, о трагичним судбинама људи чија је једина „кривица“ што су рођени као Срби.“
извод из рецензије Томислава Чотрића

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

web_bioskop

22. фебруар /ЧЕТВРТАК/ 2024.  у 18.00 сати
ПУСТОЛОВИНЕ БУБАМАРЕ И ЦРНОГ МАЧКА
Цена улазнице 300 динара
Продаја улазница је на дан пројекције филма
пре подне од 9.00 до 13.00 сати и после подне од 16.00 сати

IN MEMORIAM – ДРАГИША КАТИЋ – КАЛЕ (1949-2024)

web3Преминуо је Драгиша Катић – Кале, дипломирани енолог, љубитељ природе, човек који је Крајину и њен ритам, фолклор, обичаје и музику носио у души. Суверено и сигурно владао је сликарским занатом, посебно акварелом за које је деведесетих година прошлог века награђиван националним признањима у некадашњој Југославији.

web-1Свим виноградарима, сарадницима и пријатељима
Дома културе „Стеван Мокрањац“ ,
честитамо  славу  заштитника вина,
винове лозе и виноградара, Светог Трифуна

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

web_sluga2

13. фебруар /УТОРАК/ у 19.00 сати
СЛУГА 2
Цена улазнице 350 динара
Продаја улазница је на дан пројекције филма
пре подне од 9.00 до 13.00 сати и после подне од 17.00 сати

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

web1_nedelja
web_PacijaPosla

7. фебруар /СРЕДА/ у 19.00 сати
НЕДЕЉА
Цена улазнице 350 динара
Продаја улазница је на дан пројекције филма
пре подне од 9.00 до 13.00 сати и после подне од 17.00 сати

8. фебруар /ЧЕТВРТАК/ у 18.00 сати
ПАЧИЈА ПОСЛА
Цена улазнице 300 динара
Продаја улазница је на дан пројекције филма
пре подне од 9.00 до 13.00 сати и после подне од 16.00 сати

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани