ВЕЧЕ ФИЛМСКЕ МУЗИКЕ У НЕГОТИНУ

web_profesori1Две даме, гласом Владица Перковић и виолончелом Весна Гарабантин, њихови проверени сарадници и подршка, Данило Перковић на клавиру и Стефан Николић, препознатљив вокал и клавијатуриста, учинили су да пробрана публика, у центру Неготина, у четвртак увече, бар накратко заборави врелину јулских врућина. Спас су јој донели музички хитови који су суверено обележили многа остварења домаће и светске седме уметности. Захваљујући изузетним музичким интерпретаторима, које повезује и сарадња педагошког рада са ученицима неготинске Уметничке школе „Стеван Мокрањац“, публика је уживала у хитовима из филмова Титаник и Бриљантин, већ прослављеним: Shallow, Feel, Beautiful Maria, Besame mucho, Dirty dancing (I have time of my life), касније из ере легендарног твиста: Lets twist again, Керол, до музичких икона домаћих остварења: „Како се праве бебе“, „Девојко мала“ или „Флојд“, до оних мало другачијег звука којима се на свим слављима и дружењима даје посебан печат, као што су „Пукни зоро“ из култног Монтевидеа, „Ноћас ми срце пати“ и, у последње време, „Ја немам разлога да живим.“ Романтични простори и љубавна тематика испунили су нешто више од сат времена јулске вечери на 35 степени, кроз коју је публику, као модератор, подсећајући је на филмове и серије, посебно музику која их је обележила, успешно провео Стефан Николић.

Потврђено је, по ко зна који пут, да је музика најбољи еликсир за добро расположење, а да је и спарина тропске ноћи подношљивија када се на истом месту нађу „мајстори своје уметности“ и људи жељни песме и растерећења од свакодневних обавеза. Вече филмске музике, по избору професора Уметничке школе и учесника концерта: Стефана Николића, Весне Гарабантин, Владице и Данила Перковића, добило је високу оцену публике уз велику захвалност организатора Дома културе „Стеван Мокрањац“, који је од почетка јула потписао сада већ три од четири најављена концерта: Групе „Жирадо каваљери“, састава Ле БоНеНс и професора Уметничке школе.
Концерти су део манифестације „Неготинско лето 2022“, која се одвија под покровитељством општине Неготин. Почела је 2. јула и трајаће до 3. септембра.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани