А КАПЕЛА ГРУПА „ФАМОС“ ГОСТУЈЕ У НЕГОТИНУ

web_FamosУ организацији Дома културе “Стеван Мокрањац”, у четвртак, 17. новембра, на извођачкој сцени, наступиће Вокална а капела група „Фамос“, коју су основали млади музички ентузијасти, са идејом да музичке жанрове тумаче на нов и другачији начин и тако их приближе публици различитих узраста и различитих интересовања.

Репертоар Групе је разнолик и обухвата дела страних и домаћих аутора, поп, рок, филмску и духовну музику. Циљ групе је, пре свега, стварање нових генерација љубитеља музике, без предрасуда о жанровима, затим промоција и афирмација младих ентузијастичних уметника као и очување вокалног а капела жанра. „Фамос“ интерпретира музику из различитих периода у посебно написаним аранжманима.

С обзиром да је група настала у другој половини прошле године, на трагу пандемије короне, деловање ФАМОС-а је било хуманитарно, па је тако приход са такмичења усмераван школарцима као подстицај за рад и младим појединцима за куповину музичке опреме.

Група „Фамос“ обрадила је песму о агенту 007 коју је извела популарна Billi Ailish, а снимили су и видео за нови филм о славном Бонду под називом „Нема времена за умирање“. Речју, идеја им је да наставе са обрадама песама и њиховим јавним извођењем на филмским премијерама пред биоскопском публиком. Летос су наступили и на највећем фестивалу џез музике на нашим просторима, на  Нишвилу 2022. и другим. У сарадњи са неким познатим извођачима из региона снимили су а капела микс песама легендарног Тошета Проеског поводом 14 година од његове смрти, као и пројекат са певачицом Милицом Павловић.

Концерт а капела групе „Фамос“ је на програму Дома културе „Стеван Мокрањац“ у четвртак 17. новембра, од 20 сати, а цена улазнице је 300 динара.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани