„UNA SAGA SERBICA“ ДОНЕЛА У НЕГОТИН „ИГРУ БОГОВА“

Una-Saga-Serbica,-SMJ-(4)Играчка трупа „Una Saga Serbica“  представила се публици 55. „Мокрањчевих дана“ сценским спектаклом „Игра Богова“.

Традиционална прича о добру и злу, светлости и мраку, у којој љубав побеђује, уз сјајне солисте Наташу Ненадић, Марка Мрвошевића и друге одушевила је публику у Неготину која је овај ансамбл угостила и 2015. године, такође на „Мокрањчевим данима“.

-Разлика између првог пројекта који смо овде извели и овог вечерашњег је што су то нове теме које смо хтели да обрадимо. Урадили смо део који је везан за паганско веровање и паганске  богове и тако смо их кроз игру оживели да  би некако приближили нашој публици то доба и  то неко српско веровање. Вечерас смо видели љубавну причу и нашег јунака који жели да се избори са боговима. У то време се веровало да нико не може да се избори, али љубав је на крају победила. Овај крај је увек инспирација за уметнике и у овом крају се мало више верује – каже оснивач трупе „Una Saga Serbica“  Светозар Kрстић.

Овај професионални играчки ансамл црпи инспирацију из историје, наслеђа, традиције српског и народа Балкана и  не занемарујући традицију, уз модерне модерне покрете на  савремени начин оживљава аутентичност сценске уметности.

„Игру Богова“ поставили су на сцену Ана Kрстић и Светозар Kрстић, костимограф је Ивана Васић, а редитељ Бошко Ђорђевић. Овај спектакл потписују и композитори Александар Локнер и Горан Ковачић.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани