ХИТ ФИЛМ „ТОМА“ У НЕГОТИНУ

web_Toma-plakat

 ТОМА

21,22,23. и 24. ОКТОБАР /ЧЕТВРТАК, ПЕТАК, СУБОТА И НЕДЕЉА/

ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА У САЛИ ДОМА КУЛТУРЕ – НЕГОТИН
  у 17.00 и 20.оо сати
Цена карте: 350 динара

Билетарница ради од 15.00 сати

У Дому културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину, од 21. до 24. октобра, у две пројекције дневно, од 17 и 20 сати, приказиваће се домаћих хит филм „Тома“. У овом популарном филмском остварењу у режији Драгана Бјелогрлића, главне улоге тумаче Милан Марић и Тамара Драгићевић, а музику потписује Жељко Јоксимовић.

Подсећамо да сала Дома културе од недавно има врхунску биоскопоску дигиталну аудио и визуелну опрему, па ће неготинска публика имати потпун доживљај  оваг музичко биографски филма који изазива буру емоција.

 Како се наводи у агенди, „филм „Тома“ је импресионистички портрет Томе Здравковића који приказује саме његове почетке, баш као и врхунац славе, његове љубави које су га инспирисале приликом компоновања неких од највећих хитова, баш као и однос са великим бројем пријатеља које је имао у уметичком миљеу тадашње Југославије. Поред Томе, кроз филм ћемо пратити и животе познатих уметника тог времена попут Зорана Радмиловића, Мике Антића, Тозовца и других. „Тома“ је биографски филм о Томи Здравковићу, човеку кога не памтимо само по  његовим песмама и начину на који их је певао, већ и као великог боема – по понашању и у души. Филм прати две линије радње – 1991. пратимо однос Томе и доктора који започиње његово лечење, и претварање тог познанства у пријатељство. Друга линија прати Томин живот – од детињства у Печењевцима, преко познанства са Силваном Арменулић које ће пресудно утицати на његову каријеру али и на приватни живот, достизања неслућене висине популарности, али и дна живота. Ово је прича о души“.

Приликом приказивања филма „Тома“, Дом културе „Стеван Мокрањац“ придржаваће се свих мера прописаних Уредбом о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести  COVID-19, Владе Републике Србије. Члан 10 ове Уредбе каже да је „приликом одржавања јавних културно-уметничких догађаја у затвореном простору, дозвољено  присуство највише 500 посетилаца истовремено, и то тако да свако друго место за седење буде слободно и уз обавезно ношење заштитних маски посетилаца, као и запослених који учествују у организацији догађаја“. То практично значи, да ће у, складу са Уредбом, максималан број посетилаца у сали Дома културе бити 230, уз обавезно ношење заштитних маски.

ДОБРО ДОШЛИ

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани