ПРОМОЦИЈА МОНОГРАФИЈЕ „МОКРАЊАЦ И СЛОВЕНЦИ“

Промоција монографије „Мокрањац и Словенци“
Аутор: Горан Вучковић

Monografija_Mokranjac_slovenciIУ галерији Мокрањчеве родне куће приређена је промоција монографије „Мокрањац и Словенци“.
Идеја о настанку ове монографије, аутору Горану Вучковићу, родила се док је као, дугогодишњи уредник неготинског часописа за књижевност, уметност и културу „Буктиња“ у тематском броју посвећеном музици, уређивао текст о аутору словеначке и српске химне, Даворину Јенку.-Непрекидно ми се наметало питање колико су пута у 50 година постојања манифестације словеначки музичари, фолклорни састави и хорови узели учешће на Мокрањчевим данима. То питање је подстакло потребу да се уради једна оваква књига, монографског, односно фотомонографског карактера- истакао је аутор Горан Вучковић.

Горан Вучковић пише поезију и прозу, сакупља народне песме, приче, пословице и изреке из Неготинске крајине. Сарађује са многобројним књижевним часописима. Објавио је збирке песама „Корак до песништва“, „Завичајна звона звоне“ и „Певање и немље“ као и збирке песама за децу „Шаренилом кроз детињство“ и“ Нешто из рукава“. Члан је Удружења књижевника Србије. Живи и ради у Неготину.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани