ПОЧИЊУ 44. „СУСРЕТИ СЕЛА“

web_plakat1tТрадиционална манифестација изворног народног стваралаштва,”Сусрети села” Општине Неготин биће отворена у суботу 25. марта у Видровцу, где ће своје програме приказати прошлогодишњи победник КУД „Видра“  и културно уметничко друштво „Чучук Стана“ из Сикола, које је било најбоље 2015. године.

Ове године, у 44. такмичењу по реду,  учествоваће 11 месних заједница и фолклорних ансамбала, а то су поред Видровца и Сикола, још и фолклорни ансамбли из Јабуковца, Тамнича, Шаркамена, Карбулова, Буковча, Штубика, Кобишнице, Чубре, Јасенице и Речка, док је КУД из Мокрања, иако је првобитно био пријављен, одустао од такмичења у овом циклусу.

Одмах након отварања, у недељу 26. марта културно уметничко друштво из Кобишнице дочекаће госате из Јабуковца, док ће 31.03. своје програме приказати ансамбли из Шаркамена и Штубика.

Другог викенда у априлу, биће приређена три сусрета. У петак 7. априла Карбулово ће угостити Буковче, дан касније састаће се Јасеница и Тамнич, док ће у недељу 9. априла Јабуковац, у свом другом наступу, угостити КУД из Чубре.

Три сусрета биће одржана и четвртог викенда у априлу. 21. априла Тамнич ће дочекати културно уметничко друштво из Речке. У суботу 22.априла ансамбл из Сикола узвратиће гостопримство КУД-у из Видровца, док ће у недељу 23.априла своје програме приказати друштва из Буковча и Шаркамена.

Последњег такмичарског викенда такође су планирана три сусрета. Најпре ће у петак 28. априла Штубик дочекати ансамбл из Карбулова. Дан касније Чубра ће угостити Кобишницу, а овогодишњу манифестацију, 30. априла,  затвориће ансамбли из Речке и Јасенице.

За организацију сусрета, културно уметничким друштвима биће ове године издвојено по 70 000 динара.   Завршна смотра са проглашењем најбољих учесника, традиционално, биће приређена у оквиру Мајских свечаности у Неготину.

Организатор манифестације и ове године је Дом културе „Стеван Мокрањац“, а покровитељ општина Неготин.

web_plakat2

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани