ПОБЕДИЦИ СОНГ-а 2014/15

song-2015-webЕкипа Неготинске гимназије победник Сусрета омладине Неготина
Сценарио за представу „Како је умро Брус Ли“, потписују ученици Неготинске гимназије који су наступом на овогодишњем СОНГ-у потврдили своју даровитост, тако да су на основу свих освојених поена до победе стигли са 266 бодова.
Финални сусрет овогодишњег СОНГ
-a завршен je победом младих такмичара из Неготинске гимназије, који су у већини бодованих категорија, почев од поп-рок или класисне композиције, литерарног приказа, сценографије и костима, до последњег момента и поена за целокупан приказ, били скоро изједначени са другопласираном екипом МШ „Стеван Мокрањац“, којој је припало 3 поена мање, односно 263 бода. „Средњошколци су на великој извођачкој сцени неготинског Дома културе приказали одличне програме и код победника су одлучивале нијансе. У овом случају, победник је екипа Неготинске гимназије која је извела представу „Како је умро Брус Ли“. Жири има речи хвале и за другопласирану екипу МШ „Стеван Мокрањац“, којој је у збиру припало 263 бода за представу „Кафанче на таванче.“

Са одличним наступима, каже професор српског језика Марко Костић, члан жирија, само вече пре финалног сусрета средњошколаца, публици су се представили и основци. Такође, у нијансама, бољи су били ученици ОШ „Вера Радосављевић“, који су се састали са својим вршњацима из ОШ „Вук Караџић“.

За обе финалне вечери СОНГ-а, владало је велико интересовање младих који су програме подржали својим присуством у Дому културе.

 

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани