ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“

web_001За најбоље рецитаторе општине Неготин у 2021. години, проглашени су Стефан Христов, ученик Пољопривредне школе „Рајко Боснић“ у Букову, у старијем узрасту, Ања Тричковић, ученица ОШ „Вера Радосављевић“ у средњем узрасту и Душан Мишић из ОШ „Бранко Радичевић“, у млађем узрасту.
Они су у конкуренцији 27 рецитатора добили највише оцене жирија који је заседао у Дому културе „Стеван Мокрањац“ у саставу: мр Верица Ракоњац Павловић, професор српског језика и књижевности из Београда, дугогодишњи члан општинских, окружних и републичких такмичења „Песниче народа мог“, Предраг Грбић, глумац и Мирослав Стојменовић, професор српског језика и књижевности из Зајечара. Чланови жирија који су оцењивали наступе такмичара на снимљеним материјалима пријављених учесника, донели су и друге одлуке везане за виши ниво такмичења које ће, онлајн такође, бити одржано 19. маја у Неготину.
Пласман на окружну смотру рецитатора, у старијем узрасту, оствариле су гимназијалке Милица Јевремовић са освојеном другом позицијом, Милица Ћосић, са трећом и Миа Станковић, са четвртом. Друго место у средњем узрасту освојила је Марија Маринковић, ученица ОШ „Вук Караџић“. На окружном такмичењу наступиће и ученица ОШ „Вера Радосављевић“, Софија Видановић, захваљујући освојеном трећем месту. У најмлађем узрасту, друго место припало је Сари Шкодрић из ОШ „Павле Илић-Вељко“ из Прахова, а треће Леи Рајић из ОШ „Вера Радосављевић“. Похваљена је Николина Јеврић, ученица ОШ „Вера Радосављевић“.
Општинску смотру рецитатора „Песниче народа мог“ традиционално организују Дом културе „Стеван Мокрањац“ и Народна библиотека „Доситеј Новаковић“, под покровитељством Општине Неготин.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани