40. „СУСРЕТИ СЕЛА“ ОПШТИНЕ НЕГОТИН

3686_1Јуче је, у просторијама Дома културе „Стеван Мокрањац“ Неготин, одржан састанак поводом организовања предстојеће традиционалне манифестације изворног народног стваралаштва «Сусрети села» општине Неготин. Састанку су присуствовали представници Дома културе „Стеван Мокрањац“ Неготин, председници МЗ и културно-уметничких друштава заинтересованих за учешће у овом такмичењу.

За учешће на на јубиларним 40. «Сусретима села» 2013. године, пријавило се 13 села и то: Јабуковац, Тамнич, Јасеница, Сиколе, Шаркамен, Буковче, Штубик, Поповица, Мокрање, Кобишница и Чубра, а после вишегодишње паузе у такмичење ће се поново укључити и МЗ Видровац.Овогодишња манифестација биће отворена 16. марта у Чубри, где ће прошлогодишњи победник угостити културно уметничко друштво из Видровца, а последњи сусрет биће одржан 27. априла у Поповици, где ће чланови културно уметничког друштва „Аранђел Матић“ дочекати госте из Чубре.

Поводом обележавања 200 година од смрти Хајдук Вељка Петровића, овогодишња манифестација биће организована на тему: Хајдук Вељко Петровић, док ће Пропозиције свеукупног програма остати исте.

Завршна смотра и проглашење најбољих биће приређенa маја месеца 2013. године у Неготину

RASPORED SSELA 2013

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани