ФЕСТИВАЛСКА ДОБРОДОШЛИЦА: ЈОВАНКА СТЕФАНОВИЋ-СТАНОЈЕВИЋ, директор Дома културе „Стеван Мокрањац“, Неготин

web-1У Дому културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину спремни смо да дочекамо учеснике и госте 57. Фестивала „Мокрањчеви дани“, од којих су неки у родно место композитора светске репутације, Стевана Стојановића Мокрањца, већ стигли, а очекујемо их и око касних поноћних сати.
Ми ћемо у овој сезони, од 9. до 15. септембра, угостити више од 800 учесника из Србије и иностранства, Турске и Хрватске, и убеђена сам бар десет пута више посетилаца и ходочасника који у Мокрањчев Неготин долазе уважавајући његов капитални допринос српској и европској култури. Ми и Србија, рекла бих, немамо значајнију манифестацију од ове коју је ентузијазам зналаца формирао далеке 1966. године и која траје пуних близу шест деценија.
Поносна сам што Неготин има пријатеље, поштоваоце и заљубљенике у вредност коју чувамо, негујемо и развијамо, уз њихову несебичну подршку.
Дакле, наша адреса је у најширем и најлепшем сазвучју: Мокрањац – Неготин, и зато позивам све да нам дођу, а Дом културе који с дигнитетом носи композиторово име биће свима домаћин на висини достојној имена и дела бесмртног Стевана Мокрањца.
Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани