Архиве: јануар 2023

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

web_Meda_sa_severa32. фебруар /ЧЕТВРТАК/
18.00 сати

МЕДА СА СЕВЕРА 3 – КРАЉЕВСКА АВАНТУРА
/СИНХРОНИЗОВАНО/

Цена улазнице 250,00 динара
Продаја улазница на дан пројекције од 16.00 сати

ДОБРО ДОШЛИ!

СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА У ДОМУ КУЛТУРЕ

web003У Дому културе „Стеван Мокрањац“ у петак 27. јануара, у организацији Црквене општине Неготин приређена је Светосавска академија.

Свечану академију у част првог српског архиепископа и просветитеља, у присуству свештенства, челника Општине Неготин, просветних радника и бројних гостију, Химном Светом Сави, отворио је Хор Цркве Свете Тројице хор са диригентом Светланом Кравченко.

СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА

web_SvSavaДом културе „Стеван Мокрањац“, у петак 27. јануара од 18 сати на великој сцени, пружиће подршку Црквеној општини Неготин у реализацији Светосавске академије, манифестације која је, до пандемије COVID 19, традиционално приређивана поводом школске славе, Светог Саве.
Свечану академију у част првог српског архиепископа и просветитеља, Химном Светом Сави, отвориће Црквени хор са диригентом Светланом Кравченко и беседник, протонамесник Марјан Керчуљ, архијерејски намесник неготински.
Богат културни програм, са близу 300 учесника извешће ученици неготинских основних школа, ђаци Неготинске гимназије и Техничке школе, малишани вртића „Пчелица“, студенти Педагошког факултета, Одељења у Неготину и чланови КУД „Стеван Мокрањац“.

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

web_Babylon25. јануар /СРЕДА/
20.00 сати

ВАВИЛОН
(
BABYLON)

Цена улазнице 300,00 динара
Продаја улазница на дан пројекције од 18.00 сати

ДОБРО ДОШЛИ!

ПРОМОЦИЈА ЧАСОПИСА „МОКРАЊАЦ“

web17У организацији Дома културе „Стеван Мокрањац“, на дан Мокрањчевог рођења,  деветог јануара, промовисан је 24. број часописа за културу „Мокрањац“. О темама објављеним у најновијем издању говорили су професор  др Соња Маринковић, главни и одговорни уредник „Мокрањца“ и Стефан Цветковић, члан Редакције.

Подсећајући да је часопис за културу „Мокрањац“ у категорији водећих научних годишњака,  са примарном мисијом да континуирано негује научна сазнања о композитору Стевану Мокрањцу и остави писани траг као својеврсну хронику Фестивала „Мокрањчеви дани“, др Соња Маринковић је истакла да и овај број садржи уобичајене рубрике.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН РОЂЕЊА СТЕВАНА МОКРАЊЦА

web1 web2
Дан и 167. годишњица рођења славног српског композитора, Стевана Стојановића Мокрањца, традиционално су, у организацији Дома културе „Стеван Мокрањац, данас, 9. јануара свечано обележени у Неготину. Сенима српског и неготинског великана пред спомеником у дворишту његове родне куће, на дан његовог рођења, поклониле су се и положиле цвеће делегације Општине Неготин, Дома културе и фестивала „Мокрањчеви дани“, Музеја Крајине и хора Цркве Свете Тројице. Пред бистом Стевана Мокрањца у градском парку у Неготину, на исти начин почаст Мокрањцу одале су делегације школа које носе његово име, Уметничке школе „Стеван Мокрањац“ Неготин и истоимене основне школе из Кобишнице, Градског хорског ансамбла „Мокрањац“, КУД-а “Стеван Мокрањац“ из Неготина и Месне заједнице Мокрање.

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

Невероватни Морис11. јануар /СРЕДА/
18.00 сати

НЕВЕРОВАТНИ МОРИС

Цена улазнице 250,00 динара
Продаја улазница на дан пројекције од 16.00 сати

ДОБРО ДОШЛИ!

ПРОГРАМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ДАНА РОЂЕЊА СТЕВАНА СТОЈАНОВИЋА МОКРАЊЦА

web_Programski-plakat1

Позивамо Вас да нам се придружите
и својим присуством  увеличате
обележавање 9. jaнуара,  Дана рођења
Стевана Стојановића Мокрањца
и славу Свети Стефан

.

ПРОГРАМ

12.30 САТИ – МОКРАЊЧЕВА  РОДНА КУЋА
- Полагање цвећа на  споменик композитору

12.45 САТИ - ГРАДСКИ ПАРК
- Полагање цвећа на  споменик композитору

13.00 САТИ – ГАЛЕРИЈА ДОМА КУЛТУРЕ
- Резање славског колача поводом славе Свети Стефан

17.00 САТИ – ГАЛЕРИЈА ДОМА КУЛТУРЕ
- Промоција 24. броја часописа за културу Мокрањац
- Концерт професора и ученика Уметничке школe
Стеван Мокрањац Неготин

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани