КОНЦЕРТ „ЗВУЦИ МОКРАЊЧЕВИХ СЛЕДБЕНИКА“

Галерија Дома културе
Субота, 22.децембар 2012. у 19 сати
улаз слободан

Plakat-_MiljaУ суботу 22.децембра 2012. у 19 сати биће одржан традиционални концерт “Звуци Мокрањчевих следбеника”, у сали Дома културе у Неготину. Представиће се Миља Поповић (клавир) са гостима Wonder String Quartet из Београда. Концерт “Звуци Мокрањчевих следбеника”, традиционално се организује  у Дому културе „Стеван Мокрањац” у Неготину. Учествују млади Неготинци који су музичко образовање започели у Неготину а сада се налазе на школовању или на раду  у Неготину или у другим градовима наше земље или у иностранству.

Миља Поповћ рођена је 1987.г. Основно и средње музичко образовање завршила је у класи Јулије Курњикове. Основне и мастер студије стекла је на Академији уметности у Новом Саду, клавирски одсек, завршила је у класи Рите Кинке, са просецном 9, 89, а од новосадског универзитета је за сваку годину студија била награђивана за постигнут успех током студија. Сарађивала је  са професорима Владимиром Огарковим и Светланом Богино, а учила је и код Генадија Мирошника  и  Алексеја Молчанова.

Milja_1Током школовања освојила је укупно 21 награду, као солиста и у камерном ансамблу на републичким и међународним такмичењима. Добитница је плакете Доситеја у 2010. и 2011. г. из фонда за младе теленте Републике Србије, чије је  заштитно лице била у промотивној кампањи. Наступала је на концертима у Новом Саду, Београду, Крагујевцу, Суботици и скоро 20 градова широм Србије као и у Мађарској.Била је активни полазник музичког кампа Omnibus Musicus у Пан;еву. Са ансамблом Orfelin наступала је у Utrehtu као активни полазник фестивала Europa Cantat. Наступала је у Келну, Верони, Женеви, Трсту, Бриселу, Москви. Тренутно ради у Среднјој и Основној музичкој школи у Неготину као и на Академији лепих уметности Београд, одељење у Неготину као профессор клавира и корепетитор.

WSQWonder Strig Quartet. Чудесни гудачки квартет основан је  2000. године. Уз незаобилазну кпасичну музику, на репертоару негују и  џез, латино, танго, поп, етно и филмску музику.  Чланице квартета су током година имале велики број наступа у најразличитијим приликама, оствариле су сарадњу са значајним именима светске и домаће музичке сцене, међу којима су и Мишко Плави, Катарина Каћунковић, Констраст бенд, Јелена Томашевић.Од 2004. године  квартет је у сталној сараднји са Александром Сањом Илићем и етно саставом Балканика са којим је имао велики број наступа у Србији и региону.
Чланице квартета су: Мирјана Нешковић, прва виолина; Александра Поповић, друга виолина; Ивана Узелац, виола; Данијела Милутиновић, виолончело;

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани