КОНЦЕРТ БИЉЕ КРСТИЋ И „БИСТРИК“ ОРКЕСТРА НА 52. МОКРАЊЧЕВИМ ДАНИМА

Концерт Биље Крстић и „Бистрик“ оркестра на 52. Мокрањчевим данима

Bilja-Krstic-i-Bistrik-1Друго фестивалско вече 52. Мокрањчевих дана протекло је у знаку етно звука. Биља Крстић и њен „Бистрик“ разгалили су неготинску фестивалску публику тим пре што је популарна интерпретаторка прве професионалне кораке начинила баш у Мокрањчевом граду и то  као наставник у Музичкој школи.

Биља Крстић је у неготинском  Дому куклтуре промовисала свој нови албум „Свод“, а публику подигла на ноге својом обрадом изворне влашке песме „Јоње, Јоње“ за коју је спот снимила на Рогљевским пивницама.

У свом маниру, крајње професионално и емотивно, Биља је извела и бројне друге препознаљиве обраде са претходних албума. Посебан тренутак је настао када је најављивала композицију свог дугогодишњег сарадника етномузиколога Димитрија Микана Обрадовића, Неготинца, некадашњег музичког уредника Радио Београда који је Биљу поздравио из публике и дошао на сцену да је поздрави.

Концерт Биље Крстић на 52. Мокрањчевим данима, за неготинску публику, биће вече за памћење.

Биља Крстић, je у родном Нишу завршила основно и средње музичко образовање у МШ  Др Војислав Вучковић, а потом је дипломирала на ФМУ у Београду. На домаћој поп сцени је присутна дуги низ година. Упоредо са каријером поп певачице следила је  своје најдубље афинитете и више година стрпљиво прикупља аутентичне аудио и нотне записе изворне музике – углавном ретко извођене, а већином и необјављене музичке теме са Косова, из јужне Србије и области у којој живе Власи, као и из  Македоније, Румуније, Бугарске и Мађарске.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани