54Mdani_cembalo3

КОНЦЕРТ: ПАСАКАЉА И ЧАКОНА

У галерији Мокрањчеве родне куће приређен је концерт „Пасакаља и чакона“ наше истакнуте чембалисткиње Светлане Стојановић Кутлача. Концерт је посвећен историјату барокних музичких форми пасакаље и чаконе. На програму су била дела више »

54Mdani_VoxDunaris_1

КЛАСИКА У 11

„Vox Dunaris“ из Турн Северина (Румунија) са диригентом Виорелом Дорином Балом, учешћем у прогаму „Класика у 11“, забележио је данас своје друго учешће на фестивалу „Мокрањчеви дани“. Хор који је неготинска публика више »

54Mdani_Chicago6

„ЧИКАГО“ У НЕГОТИНУ НА 54. „МОКРАЊЧЕВИМ ДАНИМА“

Екипа Позоришта на Теразијама синоћ је у Неготину по 283. пут изнова „преживљавала“ пожуду и страст, приповедала причу о сјајним и мрачним странама шоу бизниса кроз мјузикл „Чикаго“ , који је по више »

54Mdani_tribina_SDodik4

НАУЧНА ТРИБИНА: УТИЦАЈ МОКРАЊЦА НА СТВАРАЛАЧКЕ ПОЧЕТКЕ ВЛАДЕ МИЛОШЕВИЋА

Др Санда Додик, музички теоретичар и декан Академије умјетности у Бања Луци, на трибини одржаној у галерији Мокрањчеве родне куће, говорила је на тему „Мокрањац и Босна“ са посебним освртом на утицај више »

54Mdani_Radost_Moskva7

КЛАСИКА У 11

У складу са својим именом руски Дечији хор „Радост“ из Москве са диригентом Дунајевом Јекатерином Александровном учинио је још једном радост публици 54.Мокрањчевих дана, на наступу који је приређен у центру Неготину више »

Архиве: октобар 2010

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ДОМА КУЛТУРЕ „СТЕВАН МОКРАЊАЦ“

25.10.2010, Неготин

Dom-1Формирана 1986. године као Установа у оснивању, чекала је пуних 9 година да би 25. октобра 1995. године званично била регистрована као Дом културе „Стеван Мокрањац“. Управо због тога овај дан неготински Дом културе бележи као свој. На Малој сцени Биоскопа „Крајина“ представљена је публикација „Добро нам дошли и дођите нам опет“ Дома културе, чији је идејни творац Миломирка Јововић, в.д. директора ове установе културе.

25. ОКТОБАР – ДАН ДОМА КУЛТУРЕ „СТЕВАН МОКРАЊАЦ“

22.10.2010, Неготин

Dom kultureДом културе „Стеван Мокрањац“ обележиће у понедељак 25. октобра 2010. године Дан Установе. За 18 сати на Малој сцени Биоскопа „Крајина“ најављено је представљање публикације „Добро дошли и дођите нам опет“ Дома културе.

ЗАТВОРЕНИ 45. МОКРАЊЧЕВИ ДАНИ

14.10.2010, Неготин

Sajt-3 [800x600]Незаборавним концертом руског хора „Глинка“, који је неколико пута походио Мокрањчев град, а последњи пут на овом Фестивалу наступио 1997. године, 14.октобра затворени су 45.Мокрањчеви дани.

КАБАРЕ НА МАЛОЈ СЦЕНИ

12.10.2010, Неготин

IMG_4507У оквиру програма „Мокрањцу у част из редовних програма установа културе“ а у склопу пратећих програма 45. фестивала „Мокрањчеви дани“ Дом културе „Стеван Мокрањац“ на Малој сцени Биоскопа „Крајина“ организовао је 10. октобра музичко-поетски кабаре „Да, то су били дани“.

„ГЛИНКА“ ЗАТВАРА 45. МОКРАЊЧЕВЕ ДАНЕ

11.10.2010, Неготин

glinka1Овогодишњи фестивал „Мокрањчеви дани“ у четвртак 14. октобра од 20 сати у неготинском Дому културе, концертом ће затворити Државна академска капела „Глинка“ из Санкт Петербурга под управом диригента Владислава Чернушенка. Према најавама „Глинка“ ће у колаж програму, уз руске народне песме извести и композиције Стевана Стојановића Мокрањца, Мирослава Штаткића, Светислава Божића, као и делове из Литургије Св.Јована Златоустог на ромском језику, композитора Зорана Мулића.

ЛУТКА ОПЕРА „ПЕПЕЉУГА“ У НЕГОТИНУ

08.10.2010, Неготин

Захваљујући Друштву пријатеља деце више од тристотине најмлађих Неготинаца у Дечијој недељи, видело је гостовање Лутка сцене „Пепино“ из Ниша на Малој сцени Биоскопа „Крајина“. Лутка оперу „Пепељуга“, коју је по мотивима популарне бајке, режирао Небојша Бобан Јовановић, Неготин је видео само двадесетак дана после премијерног извођења.

ПИВНИЦЕ У ОКУ ДУШАНА ЛИЊАКА

01.10.2010, Неготин

У галерији Дома културе „Стеван Мокрањац“, као један од пратећих програма 45. Мокрањчевих дана, отворена је изложба цртежа самоуког сликара Душана Лињака, рођеног у Неготину 1940. године.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани