НАТАША НИНКОВИЋ И ЗОРАН ЦВИЈАНОВИЋ ДОНОСЕ „ПРАХ“ У НЕГОТИН

web_Prah

Позоришна представа „Прах” рађена по драми Ђерђа Шпира, једног од најпознатијих савремених мађарских писаца, у адаптацији и режији Вељка Мићуновића, у четвртак 28. марта 2024. године од 20 сати, биће играна на сцени Дома културе у Неготину.

Познати глумачки тандем Наташа Нинковић и Зоран Цвијановић играју средовечни брачни пар који живи скромно све до тренутка када супруг добија премију на лутрији. Уместо среће због добитка, супружници осећају ужас пред животним искуством које доноси богатство…

Представа “Прах” премијерно је изведена новембра 2015. године и од тада је на сталном репертоару Народног позоришта у Београду.
Улазнице по цени од 800 динара продају се на билетарници Дома културе од петка 22. марта у времену од 9-13 и 17-19, суботом од 9-13.30 сати.

prah_predstava

РЕЧ РЕДИТЕЉА

„Он једног поподнева дође кући раније с посла, а она тек долази с пијаце да спреми кромпир за ручак. Ништа од ручка, остаће гладни. Нешто страшно важно се догодило и то мора да јој саопшти. Али како да јој саопшти шта је срећа? Је ли срећа сигурност? Је ли новац срећа? Је ли срећа благостање? Kако да је завредимо, како да објаснимо да смо је заслужили? Је ли срећа нешто чему само можемо да тежимо? Откуд та људска вера у лутријску срећку? Питање је, заправо, има ли краја друштвеној „транзицији“ или ће се људи делити на оне који се кладе на срећу и оне који су „срећни“ профитери. Постаје ли нам смешно свако моралисање на тему новца? Kо још верује да сиромашни могу бити срећни?“

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани