ПРОМОЦИЈА „ БУКТИЊЕ“

Промоција „ Буктиње“
Уредник: Миљан Ристић
Крајински књижевни клуб Неготин

web_Buktinja_2У галерији Мокрањчеве родне куће приређена је промоција 51/52. броја часописа за књижевност, уметност и културу „Буктиња“.  О двоброју су говорили Миљан Ристић, уредник и аутори бројних текстова.

- Овај двоброј је својеврстан омаж покојном мајстору сликарства Радиславу Тркуљи који је Дому културе Стеван Мокрањац, а самим тим и граду Неготину, завештао неке своје радове. На насловној страни је његова слика из легата „Лепотица и звер“ која се идеално уклапа у темат броја. Поред тога, објављен је и пригодан текст о Тркуљи и његовом стваралаштву. Представљени су, такође, литерарни и ликовни радови седамнаесторо аутора из Неготина што је учинило да и овај дупли број Буктиње одише духом овог града – истакао је уредник Миљан Ристић.

web_Buktinja_1Часопис за књижевност, уметност и културу Буктиња покренут је 1954. године и са неколико пауза у издавању опстао је до данашњих дана. Почевши од 2008. године, од када је део едиције Крајинског књижевног клуба из Неготина, Буктиња се објављује учесталије – три до четири пута годишње. Последњи објављени број (51/52) је први двоброј овог часописа. За тему је изабрана фантастика која је обрађена кроз текстове из области књижевности, музике, ликовне уметности, историје, филма …

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани