ТРАДИЦИОНАЛНИ ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ КУД „СТЕВАН МОКРАЊАЦ“

DSC_0837Културно-уметничко друштво“Стеван Мокрањац“ из Неготина, основано далеке 1954. године приредило је традиционални  годишњи концерт. Овај атрактиван програм, под покровитељством Општине Неготин и у сарадњи са  Домом културе „Стеван Мокрањац“ део  је Мајских свечаности 2018.,, манифестације  поводом  12. маја дана Општине Неготин.

У препуној сали Дома културе, чланови КУД „Стеван Мокрањац“, као прослављени и доказани чувари културне баштине Неготина и Крајине, приказали су  богатство и раскош  народне песме и игре из свих крајева Србије, али и виртуозност у извођењу кореографских тачака.

Концерт су отворили најмлађи  чланови  дечијег ансамбла и својом раздраганошћу и урођеним смислом за игру разгалили традиционално бројну публику годишњих концерата. Дечији ансамбл, чији је уметнички руководилац Мирослав Живановић, формиран је пре пет година, а доказ да КУД „Стеван Мокрањац“ има сјајну будућност је чињеница да је сваким даном све више малишана заинтересованих да управо овде науче прве фолклорне кораке.

 Публика је у наставку програма уживала у играма из Беле Паланке, Неготинске Крајине, Црноречја и Лесковца у кореографији Живорада Ивковића. По први пут наступио је и ансамбл ветерана са градским играма у кореографији Дејана Ивковића и освојио велике симпатије публике. Богатим аплаузима награђени су и инструменталисти, професори Музичке школе „Стеван Мокрањац“, као и етно група ове школе“Краљице“. Публици су се извођењем познатих народних песама представили и певач Мирослав Рашић, осведочени пријатељ клуба, као и познати фрулаш Жељко Ћирић.

Традиционално, на годишњем концерту додељене су захвалнице истакнутим члановима и пријатељима КУД“Стеван Мокрањац“. Слађана Стојановић, председница Скупштине КУД“Стеван Мокрањац“ захвалнице за помоћ и одличну сарадњу је уручила Мерлини Селенић, заменици председника Општине неготин, Владимиру Радићу, в.д. директора Дома културе „Стеван Мокрањац“, као и  Уметничкој школи „Стеван Мокрањац“.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани