54Mdani_JMaljokovic7

КОНЦЕРТ ЈОВАНА МАЉОКОВИЋА И БАЛКАН САЛСА БЕНДА

Један од најплоднијих џез музичара у Србији, чија је музика постала препознатљива као комбинација џеза и традиционалне музичке баштине Балкана, приредио је синоћ на 54. „Мокрањчевим данима“ концерт саткан најпре од таквих више »

54Mdani_Mokranjac_izlozba2

ИЗЛОЖБА „МОМЧИЛО СТ. МОКРАЊАЦ – ХЕМИЧАР, ПРОФЕСОР, ТОКСИКОЛОГ“

МОКРАЊАЦ- ПОРОДИЦА ВЕЛИКАНА У знак сећања на значајну српску породицу Мокрањац која је изнедрила бројне великане, не само на пољу музичког стваралаштва већ и у науци, токсикологији и фармацији, у оквиру 54.“Мокрањчевих више »

Архиве: јул 2013

ПОЧИЊЕ 14. ЛИКОВНА КОЛОНИЈА ДОМА КУЛТУРЕ „СТЕВАН МОКРАЊАЦ” – „ЕХО МУЗИКЕ”

lik_kolonija DkonakДом културе „Стеван Мокрањац” Неготин, ове године, организује 14. ликовну колонију „Ехо музике”, у периоду од 27. јула до 3. августа 2013. године у Рогљеву.Двоје румунских сликара са још шесторо из Србије, међу којима су и два из Неготина, од данас до 3. августа боравиће на Рогљевским пивницама у оквиру овогодишњег сазива ликовне колоније „Ехо музике“, коју традиционално организује Дом културе „Стеван Мокрањац“.

КОНЦЕРТ ТАМБУРАША

Zlatne-strune_1У среду 17,јула 2013. у 20 сати у музичком павиљону у градском парку представиће се тамбурашки оркестар „Златне струне“. Овај тамбурашки оркестар из Бора негује староградску музику, као и народне и забавне евергрине. Златне струне основане су 2003.г., учествовали су на многим фестивалима, а у Крајини су познати по добрим концертним наступима али и као раритет из ових крајева. Чланови оркхестра су Владимир Попов-контра; Влада Ивић-бегеш; Дејан Павловић-бас-прим; Небојша Марковић-бас-прим; Стево Трифуновић-прим;

ДОБРО ДОШЛИ

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани