КОНЦЕРТ AНСАМБЛA „UN VIAGGIO“ СА ТЕНОРОМ ЗОРАНОМ ТОДОРОВИЋЕМ

web_Un_Viaggio_3Фестивалска публика 52. Мокрањчевих дана у Неготину имала је јединствену прилику да ужива у концерту Зорана Тодоровића, једног од најбољих тенора данашњице који је наступио са ансамблом  „Un Viaggio“.

Тодоровићево извођење Мокрањчеве обраде песме „Расло ми је бадем дрво“, чиме је овај светски признати уметник отворио концерт и одао почаст неготинском великану Стевану Mокрањцу био је посебан доживљај за Неготинце. У наставку концерта,  врхунском интерпретацијом и пробраним  програмом италијанских и француских композитора , Зоран Тодоровић оправдао је оцене критичара и ласкаве епитете тенора са поезијом у гласу.

Интернационалну репутацију Зоран Тодоровић, стекао је као лирски спинто тенор. Листа колега са којима je сарађивао је дуга и импресивна. На њој су имена попут: Монсерат Кабаље, Едита Груберова, Сондра Радвановски, Џун Андерсон, Елина Гаранча, Виолета Урмана, Соња Ганаси, Веселина Касарова, Ренато Брусон, диригенти Марко Армилиато, Марчело Виоти, Даниеле Гати, Фабио Луиси… Наступао је у водећим театрима као што су Баварска државна опера, Државна капела у Берлину, Холандска опера, Краљевско позориште у Бриселу, Бечка државна опера, опере у Сан Франциску и Лос Анђелесу, Немачка опера и Државна опера  у Берлину, Театар Капитол у Тулузу, Немачка опера у Дрездену, Краљевска опера – Ковент Гарден, Циришка опера, Национални театар у Токију  и низ других.

Ансамбл Un Viaggio (Путовање) , осим  Зорана Тодоровића, тенора чине и врхунски инструменталисти Зоран Анић (гитара), Александар Николић (бандонеон) и Слободан Герић (контрабас).

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани