izdvojeno

ПРОГРАМ 53. ФЕСТИВАЛА „МОКРАЊЧЕВИ ДАНИ“

више »

izdvojeno

ЛИКОВНО РЕШЕЊЕ ЗА ВИЗУЕЛНИ ИДЕНТИТЕТ 53. „МОКРАЊЧЕВИХ ДАНА“

„Осу се небо звездама“ Ликовно решење за визуелни идентитет 53. Мокрањчевих дана,  младог аутора Андреје Милошевића, са Мокрањчевим ликом представљеним кроз сазвежђе звезда, као и слоган Фестивала „Осу се небо звездама“, по више »

Архиве: фебруар 2010

У марту почињу „Сусрети села“

Традиционална манифестација изворног народног стваралаштва „Сусрети села“ у општини Неготин почеће 27.марта 2010. године, у Јабуковцу, одлучено је данас на састанку организатора манифестације, Дома културе „Стеван Мокрањац“ Неготин и представника културно-уметничких друштава заинтересованих за учешће у овом такмичењу.

„Три прасета“ за три школе

22. фебруар 2010 – Прахово, Јабуковац, Штубик

tri_praseta_1Више од двестотине дечака и девојчица у основним школама “Павле Илић Вељко” у Прахову, “Јован Јовановић Змај” у Јабуковцу и “Хајдук Вељко” у Штубику, одушевљено је у понедељак 22. фебруара испратило комедију „Три прасета“, коју је по мотивима популарне бајке Х.К. Андерсена, режирао Бобан Јовановић, а извели глумци Лутка сцене „Пепино“ из Ниша.

Аудиција у Дому културе

13. фебруар 2010, 19 сати – Дом културе

Dom kultureУ Дому културе „Стеван Мокрањац“ у току је аудиција за пријем нових чланова у позоришну дружину „Шарена чешма“ за узраст до 18 година и малу певачку дружину „Мокрањац“ за узраст деце од 5 до 15 година.

Хуманитарни концерт „Срце за Вању“

12. фебруар 2010 – Дом културе

Дом културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину, раширених руку прихватио је и помогао реализацију хуманитарног концерта „Срце за Вању“, коју је у Дому културе 12. фебруара 2010. године, иницирао и организовао ученички парламент Пољопривредне школе „Рајко Боснић“.

„Оскар“ у Неготину

11. фебруар 2010, 19 сати – Дом културе

oskar_1t„Сто посто Оскаров кабаре“, после премијере у Београду децембра прошле године и гостовања у више од десет градова широм Србије, 11. и 12. фебруара походио је Неготин и Књажевац.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани