54Mdani_klasikau11_prof5

КЛАСИКА У 11

Трећи концерт у оквиру програма „Класика у 11“ на 54. „Мокрањчевим данима“ протекао је у знаку музике Астора Пиацоле, Владимира Золотарева, Виктора Власова и Енрикеа Педра Матоса Родрига. Њихова дела су за више »

54Mdani_JMaljokovic7

КОНЦЕРТ ЈОВАНА МАЉОКОВИЋА И БАЛКАН САЛСА БЕНДА

Један од најплоднијих џез музичара у Србији, чија је музика постала препознатљива као комбинација џеза и традиционалне музичке баштине Балкана, приредио је синоћ на 54. „Мокрањчевим данима“ концерт саткан најпре од таквих више »

54Mdani_Mokranjac_izlozba2

ИЗЛОЖБА „МОМЧИЛО СТ. МОКРАЊАЦ – ХЕМИЧАР, ПРОФЕСОР, ТОКСИКОЛОГ“

МОКРАЊАЦ- ПОРОДИЦА ВЕЛИКАНА У знак сећања на значајну српску породицу Мокрањац која је изнедрила бројне великане, не само на пољу музичког стваралаштва већ и у науци, токсикологији и фармацији, у оквиру 54.“Мокрањчевих више »

Архиве: фебруар 2010

У марту почињу „Сусрети села“

Традиционална манифестација изворног народног стваралаштва „Сусрети села“ у општини Неготин почеће 27.марта 2010. године, у Јабуковцу, одлучено је данас на састанку организатора манифестације, Дома културе „Стеван Мокрањац“ Неготин и представника културно-уметничких друштава заинтересованих за учешће у овом такмичењу.

„Три прасета“ за три школе

22. фебруар 2010 – Прахово, Јабуковац, Штубик

tri_praseta_1Више од двестотине дечака и девојчица у основним школама “Павле Илић Вељко” у Прахову, “Јован Јовановић Змај” у Јабуковцу и “Хајдук Вељко” у Штубику, одушевљено је у понедељак 22. фебруара испратило комедију „Три прасета“, коју је по мотивима популарне бајке Х.К. Андерсена, режирао Бобан Јовановић, а извели глумци Лутка сцене „Пепино“ из Ниша.

Аудиција у Дому културе

13. фебруар 2010, 19 сати – Дом културе

Dom kultureУ Дому културе „Стеван Мокрањац“ у току је аудиција за пријем нових чланова у позоришну дружину „Шарена чешма“ за узраст до 18 година и малу певачку дружину „Мокрањац“ за узраст деце од 5 до 15 година.

Хуманитарни концерт „Срце за Вању“

12. фебруар 2010 – Дом културе

Дом културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину, раширених руку прихватио је и помогао реализацију хуманитарног концерта „Срце за Вању“, коју је у Дому културе 12. фебруара 2010. године, иницирао и организовао ученички парламент Пољопривредне школе „Рајко Боснић“.

„Оскар“ у Неготину

11. фебруар 2010, 19 сати – Дом културе

oskar_1t„Сто посто Оскаров кабаре“, после премијере у Београду децембра прошле године и гостовања у више од десет градова широм Србије, 11. и 12. фебруара походио је Неготин и Књажевац.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани