РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

RunForLife_plakatДан домаћег филма одржаће се у среду, 05. новембра, у неготинском биоскопу са почетком у 20 сати, а филм који ће бити приказан је RUN FOR LIVE  – Младена Матићевића који ће бити  гост неготинске публике . Филм траје 87 минута.

Филм „Run For Life“ је прича о тројици спортиста из Етиопије који су своју земљу заменили Србијом, у потрази за бољим животом, спортском каријером и српским држављанством. Филмом се приказује широк распон проблема, од глобалних до индивидуалних, међу којима важно место има питање идентитета. Младен Матићевић рођен је 1965. у Београду, а дипломирао је на Катедри за филмску и телевизијску режију Факултета драмских уметности у Београду. Режирао је више од 20 документарних филмова као и TB серију “Неки нови клинци” и два дугометражна играна филма “Један на један” и “Заједно”. Аутор је признатих документарних филмова “Како постати херој” и “Run For Life”, а његов најновији филм “Мој занат”, о животу и делу Арсена Дедића, имао је премијеру у Хрватској током 2014. године.

Дан домаћег филма је иницијатива коју је покренуо Филмски центар Србије у сарадњи са Филмкултуром, организацијом посвећеном едукацији у области аудиовизуелне културе и уметности, која за циљ има образовање и стимулацију критичког мишљења.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани